Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ratings & reviews: jouw mening telt

Ratings & reviews zijn wijd en zijd bekend op platforms als IENS.nl, Bookings.com en Beslist.nl. De ervaringen en waardering van andere consumenten dragen in toenemende mate bij aan de beslissing om een tafel te reserveren, een product te kopen of een hotelkamer te boeken. Eigenlijk zijn deze ratings & reviews te zien als de nieuwe vorm van mond-tot-mondreclame.

Beweegredenen

Mensen hebben verschillende redenen om een review te posten, zo blijkt uit onderzoek. Velen (90%) willen anderen helpen om betere beslissingen te nemen. Anderen vinden het vooral belangrijk dat zij met hun review bedrijven en organisaties helpen om hun producten en diensten te verbeteren.

Reviews worden veel gelezen, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. 67 procent van de mensen die van plan zijn iets te kopen, bekijken reviews. Zijn die reviews positief dan heeft dat bij 58 procent van de lezers een positief effect op het vertrouwen. Naast de kwaliteit is ook het aantal reviews van belang: 70 procent van de mensen vertrouwt een bedrijf met 6 tot 10 reviews. Hoe meer reviews, hoe groter het vertrouwen.

De beste keuze

Wat geldt voor bedrijven, geldt ook voor sportclubs. Als een sportclub veel positieve reviews heeft, dan is dat aantrekkelijk. Je zult wellicht eerder geneigd zijn voor deze club te kiezen, dan voor een andere. Zo kan de introductie van de ratings en reviews op Sport.nl ook jou helpen de beste keuze te maken. En ben je al ergens lid en wil je je mening delen? Doe dat! Door je mening te delen help je niet alleen andere (mogelijke) sporters, maar ook je eigen club. Hoe meer reviews leden publiceren, hoe aantrekkelijker je club wordt voor anderen. Bovendien kun je in de reviews ook je tips kwijt en ook daar kan je club haar voordeel mee doen.

Hoe werkt het?

Iedereen kan een review plaatsen op Sport.nl. Voorwaarde is wel dat je je naam en e-mailadres achterlaat. Deze gegevens worden niet gepubliceerd. We verwachten ook dat de reviews relevant, betrouwbaar, zinvol en inhoudelijk zijn. Daarnaast moeten er geen kwade bedoelingen zijn en wordt er gelet op fatsoenlijk taalgebruik. De redactie van Sport.nl controleert elke review die via de website binnenkomt. Pas na goedkeuring wordt de review gepubliceerd op de profielpagina van de betreffende club. Op dat moment ontvangt de club daarover een bericht en kan de club ook reageren.

Wijs de weg

Sport.nl wil sporters en nog-niet-sporters de weg wijzen naar de sport en sportclub die bij hen passen. Ratings en reviews helpen daarbij. Hoe meer sporters hun mening delen, hoe beter dat is voor de club en de sporter.

Foto: Shutterstock.com