Kom in actie voor 3FM Serious Request

In de periode van 18 november tot 18 december vraagt Schooljudo, Nederlands grootste breedtesportprogramma in het onderwijs met jaarlijks 22.000 deelnemers op meer dan 350 scholen, alle judoclubs in Nederland op om een lokale actie te organiseren. Alle lokale initiatieven moet in het teken staan van de Schooljudo-actie ‘Vallen voor Vrouwen’.

 

 

Weerbaarheid

Ambassadeur van de judoactie voor Serious Request is oud-topjudoka Ruben Houkes. “Weerbaarheid is een belangrijke waarde binnen Schooljudo. Dat Serious Request zich dit jaar inzet voor weerbaarheid en zelfvertrouwen van meisjes en vrouwen in conflictgebieden, maakt dat wij ons erg betrokken voelen bij het thema. En het Glazen Huis staat dit jaar in Haarlem, onze vestigingsplaats. Redenen genoeg om met partner Zilveren Kruis en Judo Bond Nederland deze actie op te zetten. Al 25 clubs hebben aangegeven mee te willen doen, een mooi resultaat van de eerste week!” 

Inspiratie

De clubs staan er niet alleen voor bij het organiseren van hun lokale acties. Ze ontvangen allemaal een inspiratiepakket en promotiemateriaal voor de actie. Een aantal clubs is er al volop mee bezig. Twee clubs waren zelfs al voor de start op 18 november begonnen. Zo organiseerde het Kennemer Lyceum in Bloemendaal een judoclinic, gegeven door oud-topjudoka Claudia Zwiers. Het bedrag dat daarmee is opgehaald, komt geheel ten goede aan de actie ‘Vallen voor Vrouwen.’

 

undefined

 

“Iedereen reageert heel enthousiast, alleen moeten er nog wel meer clubs in actie komen”, aldus Ivar Spierings, projectleider van Schooljudo. Spierings heeft er alle vertrouwen in dat dit nog gebeurt. “Tot nu toe is er ongeveer tussen de 300 en 400 euro opgehaald. Ik verwacht dat dit in totaal zo’n 10.000 tot 20.000 euro wordt.”

Samenwerking

Schooljudo wordt ondersteund door Zilveren Kruis Achmea en Judo Bond Nederland. Zilveren Kruis Achmea maakt het mogelijk dat elke judoclub een inspiratiepakket ontvangt, wat ook meteen dient als promotiepakket. Achmea, Partner in Sport van NOC*NSF, maakt zich sterk om de jeugd meer in beweging te brengen, onder andere via Schooljudo.

 

Judo Bond Nederland zorgt ervoor dat heel judoënd Nederland op de hoogte is van de actie. Zij staan immers in contact met meer dan 700 judoclubs. “Zonder de clubs kan ‘Vallen voor Vrouwen’ geen succes worden”, aldus projectleider Spierings. 

 

undefined

Limited edition

Speciaal voor de actie heeft Schooljudo een limited edition ‘Vallen voor Vrouwen’-bandje laten maken. “We hebben een mooi bandje ontwikkeld, waarvan alle opbrengsten naar het goede doel gaan”, aldus Houkes. “Eigenlijk voor om je judoband, maar om een gewone riem gaat het ook zeker passen! De actie richt zich op judoka’s, maar bij deze wil ik graag alle lezers van Sport.nl oproepen om mee te doen.” Voor slechts vijf euro per stuk draag jij je steentje bij aan de actie.

Opbrengst

Alle opbrengsten van zowel de lokale acties van de judoclubs als van de limited edition bandjes gaan naar Serious Request. Donaties kunnen worden gedaan via www.kominactie.nl/vallenvoorvrouwen. Voor meer informatie over de actie kun je terecht op de website van de actie.

 

undefined

 

Bron: Vallenvoorvrouwen.nl

Openingsfoto: Shutterstock.com

Overige foto's: Schooljudo

Publicatiedatum: 01-12-2014