Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

"Sinds een aantal jaren doe ik aan wielrennen. Ik ben gaan sporten omdat ik te dik werd en omdat ik merkte dat mijn conditie achteruit ging. Het was dus nodig dat ik ging sporten. Ik las dat wielrennen, zeker voor iets oudere mensen, het minst belastend is voor de gewrichten. Toen was de keuze voor die sport snel gemaakt.”

undefined

Gewicht en conditie

“Inmiddels fiets ik al meer dan vijf jaar met veel plezier en is mijn gewicht en conditie al lang weer op het juiste niveau. Het leuke van wielrennen ten opzichte van bijvoorbeeld zaalsporten is dat je heerlijk in de buitenlucht actief bent. Daarnaast spreekt het mij erg aan dat je grote afstanden kunt afleggen en dat je Nederland op die manier van een heel andere kant leert kennen. Kortom, een heerlijke gezonde sport die je op plekken brengt die je anders niet of slechts bij toeval zou ontdekken.”

Deel jouw sportverhaal

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek ‘Kijk ik sport’? Mail dan naar content@sport.nl.

Foto: Shutterstock.com
Portretfoto: Michael Amiabel

  • Datum: 30-12-2014
#Kijkiksport #Wielrennen

Lees ook