“Toen ik klein was, hockeyde mijn hele omgeving. Het was dus volkomen vanzelfsprekend dat ik ook ging hockeyen. Om te mogen beginnen moest je geloof ik zeven jaar oud zijn. Daarom heb ik eerst een tijdje gevoetbald.”

Thijs Leeman

Sfeer

“Ik kan me herinneren dat er geen prettig sfeertje op de voetbalclub hing. Althans, het was niet mijn sfeertje. Het vreemdst vond ik nog dat ik het clubhuis niet in mocht met mijn voetbalschoenen aan om een spekje te kopen. Voetbal kent hele andere gebruiken dan hockey, heb ik geleerd.”

Welkom

“Ik ben blijven hockeyen, omdat ik het gezellig vond samen met mijn vriendjes. Hockey is een bijzondere sport waar een bijzondere sfeer heerst. Iedereen is welkom, maar je dient je wel een beetje aan te passen naar de algemene norm. Een bijkomend voordeel is dat zowel mannen als vrouwen de sport beoefenen. Beide seksen samen zorgen voor de relaxte sfeer.”

Fanatiek

“Toen ik fanatieker werd, moest ik als veldspeler afhaken: ik was niet goed genoeg voor de top. Door mijn doorzettingsvermogen bereikte ik als keeper uiteindelijk wel de plaatselijke top, via het jeugd- en seniorenteam.”

Deel jouw sportverhaal

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek ‘Kijk ik sport’? Mail dan naar content@sport.nl.

Headerfoto: Nationale Beeldbank/hamperium
Portretfoto: Thijs Leeman

  • Datum: 02-12-2014
#Kijkiksport #Hockey

Lees ook