Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

“Toen ik klein was, hockeyde mijn hele omgeving. Het was dus volkomen vanzelfsprekend dat ik ook ging hockeyen. Om te mogen beginnen moest je geloof ik zeven jaar oud zijn. Daarom heb ik eerst een tijdje gevoetbald.”

Thijs Leeman

Sfeer

“Ik kan me herinneren dat er geen prettig sfeertje op de voetbalclub hing. Althans, het was niet mijn sfeertje. Het vreemdst vond ik nog dat ik het clubhuis niet in mocht met mijn voetbalschoenen aan om een spekje te kopen. Voetbal kent hele andere gebruiken dan hockey, heb ik geleerd.”

Welkom

“Ik ben blijven hockeyen, omdat ik het gezellig vond samen met mijn vriendjes. Hockey is een bijzondere sport waar een bijzondere sfeer heerst. Iedereen is welkom, maar je dient je wel een beetje aan te passen naar de algemene norm. Een bijkomend voordeel is dat zowel mannen als vrouwen de sport beoefenen. Beide seksen samen zorgen voor de relaxte sfeer.”

Fanatiek

“Toen ik fanatieker werd, moest ik als veldspeler afhaken: ik was niet goed genoeg voor de top. Door mijn doorzettingsvermogen bereikte ik als keeper uiteindelijk wel de plaatselijke top, via het jeugd- en seniorenteam.”

Deel jouw sportverhaal

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek ‘Kijk ik sport’? Mail dan naar content@sport.nl.

Headerfoto: Nationale Beeldbank/hamperium
Portretfoto: Thijs Leeman

  • Datum: 02-12-2014
#Kijkiksport #Hockey

Lees ook