De beste zorgverzekering

Sportgeneeskunde Nederland presenteert jaarlijks een top drie van zorgverzekeringen met het beste aanvullende pakket qua vergoedingen op het gebied van sportzorg (zoals sportmedisch advies, blessure- en/of herhalingsconsulten, sportmedisch onderzoek en sportkeuringen). Sportzorg wordt verricht bij één van de 57 Sportmedische Instellingen in Nederland.

Keurmerk

Sportgeneeskunde Nederland adviseert zorgverzekeraars minimaal één blessureconsult en twee herhalingsconsulten per jaar door een sportarts te vergoeden. Daarnaast worden vergoedingen, eens in de twee jaar, voor een sportmedisch onderzoek en een verplicht sportmedisch onderzoek volgens de eisen van de betreffende sportbond geadviseerd. De zorgverzekeraar met de beste vergoedingen voor sporters ontvangt het keurmerk ‘Aanbevolen door Sportzorg.nl’. Dit keurmerk houdt in dat de zorgverzekeraar een zo volledig mogelijk pakket aanbiedt. 

Top 3

Zilveren Kruis Achmea biedt met het ‘Extra Sport Pakket’ het meest volledige pakket. Zij hebben naast de sportzorg, verricht door Sportmedische Instellingen, ook een vergoeding voor sportbraces, sportbrillen/lenzen, steunzolen voor sportschoenen en sportmassage. Zilveren Kruis Achmea ontvangt met het ‘Extra Sport Pakket’ het keurmerk ‘Aanbevolen door Sportzorg.nl’.

Op de tweede plaats prijkt De Friesland met een vergoeding van 250 euro voor sportzorg in alle aanvullende pakketten. Anderzorg maakt de top drie compleet. Een volledig overzicht van alle zorgverzekeraars is te vinden op www.sportzorg.nl/vergoedingen-sportzorg.

Voor 2015 is het verplicht eigen risico vastgesteld op 375 euro. Het eigen risico geldt niet voor kosten die vergoed worden uit de aanvullende verzekering. De vergoeding voor sportzorg valt onder de aanvullende verzekering. Het eigen risico heeft hier dus geen invloed op. Tot 1 januari 2015 kan van zorgverzekeraar gewisseld worden. Vóór 1 februari 2015 moet een nieuwe zorgverzekering afgesloten worden om met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd te zijn.

Sportmedische Instellingen

Voor sportmedisch advies, blessure- en/of herhalingsconsulten, sportmedisch onderzoek en sportkeuringen geldt dat deze verricht worden bij Sportmedische Instellingen. De instelling moet erkend zijn en voldoen aan de eisen van de Federatie van Sportmedische Instellingen. Kijk voor een overzicht van Sportmedische Instellingen op www.sportzorg.nl/zoek-een-sportzorgprofessional.

 

Bron: Sportzorg.nl

Foto: Shutterstock.com

Publicatiedatum: 04-12-2014