Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De naam Bootcamp komt uit Amerika. Met bootcamptrainingen wordt het Amerikaanse leger getraind om in korte tijd snel, sterk, fit en lenig te worden. Daarnaast werken ze aan de groepsdynamiek.

Groepsverband

Bootcamp bestaat uit een afwisselend pakket aan oefeningen. In korte tijd train je zo je hele lichaam. Tijdens de training doe je rek- en strekoefeningen en komen er spierversterkende oefeningen voorbij. De trainingen vinden plaats in groepsverband, wat zorgt voor een leuke, ontspannen sfeer. De teamgeest zorgt ervoor dat je nét dat beetje extra geeft.   

Aangemoedigd

Wellicht denk je bij het woord ‘bootcamp’ aan de drillende manier van trainen bij het Amerikaanse leger. In de atletiekwereld gaat Bootcamp er echter heel anders aan toe. De training is juist een moment van plezier en van samen sporten onder goede begeleiding. Je wordt niet afgebeuld, maar aangemoedigd. Om een bootcamp-les te kunnen volgen, heb je eigenlijk niets nodig. Het enige wat gebruikt wordt zijn natuurlijke obstakels die je onderweg tegenkomt. 

Opgewekt

Bootcamp is een zeer gezonde manier van trainen. Doordat je buiten sport, sta je voldoende bloot aan de hoeveelheid daglicht die je dagelijks nodig hebt om je fit en opgewekt te voelen. Naast een betere conditie, doe je leuke sociale contacten op. Een bootcampgroep bestaat meestal uit mannen en vrouwen uit allerlei leeftijdscategorieën. Doordat je in een groep sport, word je extra gemotiveerd om mee te doen; je haakt minder snel af. Dat zorgt ervoor dat je regelmatig blijft bewegen.

Bootcamptrainingen

Verschillende bedrijven in Nederland bieden bootcamptrainingen aan. The Bootcamp Club is in Nederland het grootste outdoor sportbedrijf dat bootcamptrainingen organiseert. Het bedrijf beschikt over een database van 40.000 personen en 160 trainingslocaties. De 170 trainers geven per maand ruim 1.100 trainingen. Algemeen directeur Ramses Jedeloo verklaart het succes van The Bootcamp Club. “Mensen die bootcamp leuk vinden, genieten van het gefluit van de vogels en het zonnetje. In een sportschool voelen zij zich opgesloten.”

In de regio’s buiten Amsterdam werkt The Bootcamp Club met franchisenemers. Zij bevinden zich met name in het westen en coveren vooral de grote steden in het noorden en midden van het land. “De witte vlekken bevinden zich in het oosten en zuiden. Onze doelstelling is heel Nederland te veroveren; ik voer regelmatig gesprekken met eventueel toekomstige franchisenemers om ook daar The Bootcamp Club op te starten.”

Meer aanbieders

Naast The Bootcamp Club zijn er ook andere spelers op de markt die bootcamptrainingen aanbieden. Zo is er Bootcamp Team, dat zich met name richt op Den Haag en zijn er tal van kleine spelers die zich vooral op één stad of regio richten. Verder bieden sportscholen zoals Health City ook bootcamp aan.

Foto: Nationale Beeldbank/Arjan Penning

 

  • Datum: 28-11-2014
#Sportvandemaand #Hardlopen #Samensporten

Lees ook