Smakelijk sportief: kip met cashewnoten

Ingrediënten

200 ml water
1 theelepel kruidenbouillonpoeder
75 gram bulgur
200 gram spruitjes, panklaar
20 gram ongezouten cashewnoten
5 gram kokosolie
120 gram kipfilet, in reepjes gekruid met peper en zeezout naar smaak
30 gram ui, fijngesneden
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels gembersiroop
50 gram magere kwark
25 ml water

Bereidingswijze

  • Breng het water met de kruidenbouillon aan de kook.
  • Roer de bulgur erdoor, doe de deksel op de pan en laat zachtjes doorkoken.
  • Na 8 minuten even goed doorroeren, het meeste water is nu opgenomen. Laat nog minimaal 2 minuten heel zachtjes doorgaren met de deksel op de pan.
  • Haal de pan met bulgur vervolgens van het vuur af.
  • Breng in een steelpan water aan de kook en voeg de spruitjes toe. Laat dit circa 2 minuten koken.
  • Giet de spruitjes af in een vergiet.
  • Bak de cashewnoten in een droge wok lichtbruin, leg ze vervolgens apart.
  • Verhit de kokosolie in de wok en bak de kipfiletreepjes op matig vuur in circa 5 minuten bruin.
  • Voeg de ui, de cashewnoten en de kerriepoeder toe, meng dit goed met de kipreepjes en laat het circa 1 minuut zachtjes smoren.
  • Voeg vervolgens de spruiten en de gembersiroop toe.
  • Roer de kwark met water glad in een kommetje en meng dit met het gerecht.
  • Doe de bulgur op een bord en schep de kip met spruiten erbovenop.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 732 kilocalorieën
Eiwit: 46 gram
Vet: 21 gram
Koolhydraten: 89 gram
Voedingsvezels: 12 gram

Kookweetje

Wanneer het gerecht heel heet is op het moment dat je de kwark toevoegt, bestaat de kans op schifting van de kwark. Voeg daarom de kwark als laatste toe.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

Publicatiedatum: 17-11-2014