Onbekende sporten proberen

De organisatie van de Andere Spelen kondigt het evenement aan als ‘het leukste sportevenement van Nederland’. Tijdens het evenement kan iedereen sporten ontdekken die niet zo gewoon zijn als voetbal of tennis, maar wel ontzettend leuk. Alle sporten kun je gratis uitproberen. Zelf proberen, kijken en plezier zijn de belangrijkste ingrediënten van de Andere Spelen.

Sporten ontdekken

Tijdens de Andere Spelen kunnen kinderen in één dag kennismaken met tien nieuwe sporten: kaatsen, ultimate frisbee, bossaball, zwaardvechten, fierljeppen, kunstrolschaatsen, twirling, onderwachterhockey, sjoelen en dammen. De toegang is gratis, wel moet je je vooraf aanmelden via de site.

Programma

Onder leiding van Seb van den Berg (zanger van Kraak & Smaak en commentator bij Eurosport) vinden spectaculaire demonstraties plaats. Dj GIT Hyper (huis-dj van het tv-programma Raymann is laat) en Nick’s palace van Nickelodeon zijn op de Andere Spelen. Shaker, bekend van So you think you can dance en Junior dance, geeft een demo en een dansworkshop. Ook Nickelodeon-presentatrice Anouk is aanwezig. Zij vraagt, samen met kinderen, sporters het hemd van het lijf. Voor de jongere sporters is SpongeBob er.

Sportfotograaf

Lijkt het jouw (klein)kind leuk om voor een dagje sportfotograaf te zijn? Upload dan vandaag nog op de site een sportfoto van hem of haar en laat je gegevens achter. Op 7 november wordt bekendgemaakt welk kind gewonnen heeft en op 9 november een dag de sportfotograaf is.

Doel

De Andere Spelen is een initiatief van a.s.r. Het doel van de Andere Spelen is kinderen te stimuleren meer in beweging te komen en onbekende sporten een podium te geven.

 

 

Bron: www.anderespelen.nl

Foto: a.s.r.

Publicatiedatum: 06-11-2014