Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Er zijn veel hardloopconcepten. Sport.nl licht er vijf concepten uit.

Electric Run

Dit jaar deed een nieuwe run zijn intrede: de Electric Run. In oktober vond dit evenement voor het eerst in Rotterdam plaats. De Electric Run is een evenement voor jong en oud. Uitgangspunt van de Electric Run was plezier te maken en iets compleet nieuws te ervaren. De deelnemers renden, dansten en sprongen over het parcours. Tijdens de 5 kilometer-run liepen de lopers door verschillende lichtwerelden langs de highlights van de stad. Muziek en lichtshows, dat geeft in het kort weer waar de Electric Run om draaide. Na afloop was er een spetterende Finish Line Celebration Party, waar dj’s en andere artiesten optraden.

Tijdens een Electric Run wordt er gewerkt met verschillende werelden, waarbij je kunt denken aan gloeiende neonbomen die op de muziek van kleur veranderen, bijzondere tunnels, vrolijke bogen en gekke planten. Tijdens elke run zijn er tussen de vijf en zeven verschillende thema- c.q. lichtwerelden, zoals under the sea, pillar party en rainbow road.

Ladiesrun

Dit jaar vond alweer de achtste Ladiesrun plaats. De Ladiesrun Rotterdam is als een dagje uit. Dit jaarlijks terugkerend loopevenement voor vrouwen heeft drie afstanden: 5 kilometer, 7,5 kilometer en 10 kilometer. De run is een combinatie van samen sporten en plezier met je vriendinnen, zussen, moeder of collega’s.

Deelnemers aan de Ladiesrun kunnen ook Stichting Pink Ribbon steunen. Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Je kunt hen steunen door een donatie te doen bij inschrijving en/of door op het speciale actieplatform je deelname aan de run te laten sponsoren. Tijdens de run wordt de warming-up gezamenlijk (met zo’n zevenduizend deelnemers) gedaan. Door sponsor Sky Radio heeft de warming-up iets weg van dansen in een club. 

Mud Masters

De Mud Masters is dé run om je ware kracht te tonen en je doorzettingsvermogen te testen. Deze run zamelt geld in voor het Revalidatiefonds en nodigt teams van (militaire) revalidatiecentra uit om de uitdaging aan te gaan. Ook voor deze run heb je doorzettingsvermogen, teamwork, lef en een goede (basis)conditie nodig. Verwacht wordt namelijk dat je een ruig hindernisparcours, bedacht door mariniers, aflegt. Er kan gekozen worden uit vier afstanden: 6, 12, 18 of 42 kilometer. Het evenement is immens populair. Nadat Mud Masters in 2012 de obstacle run in Nederland introduceerde, hebben inmiddels ruim 40.000 deelnemers de Mud Masters-finish gehaald. 

Een vergelijkbare run is de StrongmanRun. Het parcours is een grote ronde van 21 kilometer met spectaculaire obstakels in de prachtige natuur. Als je de finish van deze run haalt, heb je een mentale en fysieke prestatie geleverd waar je trots op mag zijn. Het is de run die alles heeft: bos, heuvels, modder, water, stad en heel veel plezier. Na afloop ontvang je de StrongmanRun Finisher Medaille. Hét bewijs dat je met doorzettingsvermogen en plezier verder komt dan je voor mogelijk houdt.

The Color Run

Bovenal is The Color Run een run; geen wedstrijd. Je mag de 5 kilometer namelijk gerust ook wandelend afleggen. Steekwoorden van de run zijn: kleur, kleur en nog meer kleur, maar daarnaast heel veel plezier. Deze fun run van 5 kilometer wordt ook wel de ‘Happiest 5K on the Planet’ genoemd en dat is niet voor niets. Wat The Color Run uniek maakt, is het enorme groepsgevoel in zeer uiteenlopende leeftijdscategorieën. Alle deelnemers beginnen geheel in het wit gekleed. Elk kilometerpunt is voorzien van een zogenaamd ‘Color Station’, elk met een eigen kleur en met muziek. De lopers worden hier ondergedompeld in kleuren. Bij de finish wordt iedereen als een held onthaald en barst het feest los. De organisatie belooft “samen met de leukste dj’s, heel veel kleurpoeder, dansers en danseressen, de boel op zijn kop te zetten en te zorgen voor de meest vrolijke en kleurrijke dag van je leven.” Kortom: The Color Run draait niet om het neerzetten van de beste tijd, maar juist om op een leuke manier met elkaar gezond bezig te zijn.

ZombieRush

De ZombieRush is een hardloopevenement met twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Zoals de naam al doet vermoeden, word je tijdens deze run achtervolgd door zombies. Naast de zombies zijn er ook obstakels waarlangs genavigeerd zal moeten worden. Alle lopers krijgen een riem om met daaraan drie rode vlaggen. De zombies zijn bloeddorstig en proberen de rode vlaggen af te pakken. Als je de eindstreep met ten minste één vlag haalt, mag je met recht claimen dat je de zombie-Apocalyps hebt overleefd. Snelheid is bij deze run niet het belangrijkst. Het kiezen van een slim pad en behendigheid staan voorop. Om te kunnen ontsnappen aan de zombies zul je moeten klimmen, kruipen en lopen. Hoewel het gaat om een obstacle run, ligt de nadruk niet op fysieke kracht of uithoudingsvermogen; plezier is het belangrijkste.

Foto: Mud Masters

  • Datum: 08-11-2014
#Hardlopen #Evenementen #Goededoelen

Lees ook