Hardlopen met snor

De run start om 15.00 uur en vindt ook dit jaar weer plaats in het Vondelpark. In het buitenland is de Movember Run al zeer populair, met duizenden aanmeldingen. In Nederland is de MoRun in opkomst. “We zijn vorig jaar bewust klein begonnen, maar zagen toen al veel enthousiasme bij de deelnemers”, vertelt organisator Hendrik Nuyens. “Hardlopen is normaal gesproken een individuele sport. De succesfactor van de MoRun is dat de snor verbindt. Deelnemers komen verkleed, waardoor er direct gespreksonderwerpen zijn.” Dit jaar pakt de organisatie het zeer professioneel aan dankzij partnerships met onder andere Running Matters, organisator van de Vondelparkloop.

Snor niet verplicht

Niet alleen besnorde mannen mogen meedoen aan de MoRun. Ook mannen zonder snor en vrouwen mogen deelnemen. Wel wordt van de deelnemers verwacht dat zij op enigerlei wijze voorzien zijn van een (plak)snor. “Het belangrijkste is dat de deelnemers zich vermaken en dat we gezamenlijk geld inzamelen voor Movember”, zegt medeorganisator Bertram Welink.

 

undefined

Inschrijven

De inschrijfkosten bedragen vijftien euro. Alle winst gaat naar het goede doel. Er zijn dit jaar 250 startplekken beschikbaar gesteld voor de 5 kilometer-run. “Tijdig inschrijven wordt daarom geadviseerd. Vorig jaar verschenen Super Mario en Freddy Mercury aan de start. Misschien mogen we dit jaar wel Borat verwelkomen”, blikt medeorganisator Viktor van der Riet vooruit.

Het inschrijfformulier is te vinden op de site van Movember Run. De organisatie is ook actief op Facebook en Twitter.

 

 

Bron en beeld: Movember Run

Publicatiedatum: 22-11-2014