Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Gratis nieuwe app voor de wintersportliefhebber

Met de Wintersport App van de Nederlandse Ski Vereniging heb je direct toegang tot het laatste wintersportnieuws, tips, trends en ontwikkelingen op het gebied van wintersportbestemmingen en materiaal. Je mist niets op het vlak van wintersport en kunt je voordeel doen met alle aanbiedingen van de Nederlandse Ski Vereniging. Interessante informatie deel je meteen met je vrienden via de meest voorkomende sociale media.

undefinedundefinedundefined

Volg je favoriete bestemming

Weet jij al waar je naartoe gaat deze winter? Dan kun je heel eenvoudig een apart kanaal aanmaken voor jouw favoriete skigebied. De Wintersport App houdt je op de hoogte over actuele sneeuwhoogtes, het weerbericht en het laatste nieuws van dat gebied. Ben je er nog niet uit waar je heen wilt? De ‘skigebied selector’ helpt je de voor jou beste bestemming te kiezen.

Noodnummers op zak

Via de S.O.S.-button binnen de app heb je in geval van nood direct toegang tot het alarmnummer van de doorlopende reisverzekering van de Nederlandse Ski Vereniging. Bovendien vind je hier alle noodnummers om belangrijke bankpassen en/of creditkaarten te blokkeren. Een veilig gevoel!

Sneeuwreizen

De Nederlandse Ski Vereniging gaat vanaf volgend jaar ook sneeuwreizen verkopen. NSkiV-directeur Bert Romani meldde op Telegraaf.nl: “We willen onze 90.000 leden meer voordeel bieden en gaan naast korting op bijvoorbeeld skiverhuur en de speciale reisverzekering complete reizen naar de wintersport organiseren, zo nodig in samenwerking met touroperators.”

Zowel voor beginners als gevorderden worden volgens hem straks voordelige all-inpakketten aangeboden, inclusief hotel en liftpas. “Ook gaan we speciale testreizen doen om de nieuwste ski’s en boards uit te proberen. Niet-leden kunnen de reizen met een toeslag boeken.”

Cijfers

Komend wintersportseizoen gaan zo’n 930.000 Nederlanders naar de sneeuw, zo blijkt uit het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO Research. En als de sneeuwcondities in nabijgelegen skioorden dit jaar goed zijn, zal het enthousiasme van wintersportliefhebbers alleen nog maar toenemen.

Oostenrijk blijft volgens de prognose voor het winterseizoen 2014-2015 van de ANWB het meest favoriete wintersportland: dat mag ongeveer de helft van de Nederlandse wintersporters begroeten. Ook Frankrijk en Duitsland staan nog altijd in de traditionele top drie, gevolgd door wintersportlanden als Zwitserland, Italië en Tsjechië.

De meerderheid van de wintersporters (77 procent) gaat nog altijd skiën, ongeveer tien procent kiest voor het snowboard. Daarna volgen activiteiten als wandelen en langlaufen. De meeste wintersporters reizen met de auto naar hun wintersportlocatie. Rond de tachtig procent kiest voor eigen vervoer, acht procent voor de touringcar en de rest gaat met het vliegtuig of de trein. De meeste wintersportvakanties (40 procent) vinden in februari plaats, terwijl 21 procent van de vakantiegangers in december en januari de lange latten kiest.

Bronnen: ANWB.nl, Telegraaf.nl en Nederlandseapp.nl
Foto: Flickr/CC Zach Dischner