Fitnessprestaties te volgen vanuit de cloud

Het digitaal vastleggen en volgen van de trainingsprestaties is vanaf nu makkelijker door de integratie van de Technogym-apparatuur en de technologie van Polar en is over de hele wereld beschikbaar.

Hoe het werkt

Via je smartphone, tablet en desktop heb je overal toegang tot je persoonlijke wellnessomgeving. Of je nu thuis, onderweg of aan het fitnessen bent: je kan je gegevens op elk moment van de dag inzien. De ontwikkelingen zijn niet alleen interessant voor sporters. Voor clubs biedt het online platform mogelijkheden om voortdurend in contact te staan met hun leden en hen blijvend te motiveren. Ook personal trainers en fitnessclubs kunnen individuele resultaten van hun klanten monitoren in de professionele PRESCRIBE-app. Als deze app in combinatie met de Polar-producten wordt gebruikt, geeft de Mywellness Cloud een volledig overzicht van alle uitgevoerde activiteiten.

Als je ingelogd bent op de Mywellness Cloud kun je je trainingsgegevens inzien en deze eventueel delen met je trainer, met andere gebruikers of via Facebook en Twitter met vrienden. De Mywellness Cloud is een efficiënte manier om in contact te zijn met je trainer en met andere leden van de club; je staat altijd met elkaar in verbinding.

Technologie

Als gebruiker heb je online toegang tot gedetailleerde trainingsanalyses en kun je je oefeningen opnieuw beleven. Je kan ook andere gebruikers volgen, hun langetermijnprogressie zien en hun trainingsdagboek gebruiken. Dankzij het digitale systeem en de nieuwe Mywellness Cloud-omgeving van Technogym kun je via de Mywellness-app nu op de apparaten van Technogym verbinding maken met alle producten van Polar. Deze producten dienen gekoppeld te zijn aan de ‘Polar Flow web service’ of de ‘Polar Personal Trainer’. Ook de gegevens die worden opgeslagen op de Polar H7-hartslagmeter en de ‘Polar Flow for Club’ (het nieuwe systeem voor groepslessen), profiteren van deze nieuwe technologie.

undefined

Toegankelijk

Vanaf nu zijn de gegevens die zijn opgeslagen tijdens binnen- of buitentrainingen, zoals hartslag en trainingsintensiteit, toegankelijk via zowel de Mywellness Cloud als via de dataplatformen van Polar. Gebruik je ook de MyRunning Logbook-app, waarbij je een eerder voltooide outdoortraining vergelijkt met een hardlooptraining op een loopband? Dan kan je nu in één keer al je trainingsdata inzien. Voorheen was dit alleen mogelijk via een Polar-product.

Technogym en Polar beloven dat gebruikers van de Mywellness Cloud klaar zijn voor de toekomst.

Bron: Technogym
Foto: Shutterstock.com

 

Publicatiedatum: 14-11-2014