Fiets als een prof!

In 2015 start de Tour de France in Utrecht. Voorafgaand aan ‘le Grand Départ’ vindt op zondag 28 juni 2015 de Officiële Toerversie Utrecht plaats. En daarvoor kun je je nu aanmelden. Op 18 oktober jongstleden werd tijdens de Bike Motion in de Utrechtse jaarbeurs officieel het startschot gegeven voor de inschrijving voor de toerversie. Een goed begin is het halve werk: al na een week kon de duizendste deelnemer worden ingeschreven.

Parcours

Het eerste gedeelte van de routes gaat gedeeltelijk over het parcours van de tweede etappe van de Tour de France: Utrecht-Zeeland. De routes gaan naar het Groene Hart en komen via het Leidsche Rijn terug. Start en finish zijn bij de Jaarbeurs Utrecht. Deelnemers kunnen kiezen uit vier uitgepijlde routes, van 35, 75, 110 en 150 kilometer. Ongeacht de afstand ontvangen zij bij inschrijving een speciaal ontworpen wielershirt. Toerversie Utrecht biedt ook een speciaal programma voor bedrijventeams aan.

Goede doelen

Doe je mee, dan fiets je niet alleen voor je eigen ervaring en gewin. Je zet je ook in voor twee door de organisatie met zorg geselecteerde goede doelen: het Jeugdsportfonds en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. ‘Ieder kind, ziek of gezond, moet kunnen sporten’ luidt de slogan van deze goededoelencombinatie. Per deelnemer gaat een vast bedrag naar deze initiatieven.

Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot achttien jaar die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Dankzij het fonds kunnen kinderen hun sportdroom waarmaken.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis wil de opbrengst gebruiken voor de realisatie van een kindersportcentrum. Dit bewegingscentrum richt zich vooral op het hebben en maken van plezier met gezond bewegen en sporten. Het even loskomen van (chronisch) ziek zijn en op deze manier de eigenwaarde van het kind verstevigen, staat daarbij centraal.

Tourmakers

Uiteraard kun je dit unieke evenement ook van een andere kant beleven. De organisatie is op zoek naar zo’n 2.500 vrijwilligers die met hun enthousiasme de Tourstart in Utrecht tot een onvergetelijk sportfeest willen maken. Daarbij kun je denken aan een rol op het gebied van techniek, veiligheid en mobiliteit, marketing en hospitality, of activatie. De teller is inmiddels de duizend gepasseerd – wees er dus snel bij.

Wil jij meehelpen om van dit evenement een groot succes te maken? En zou je het leuk vinden om een kijkje achter de schermen te krijgen en nieuwe vrienden te maken? Meld je dan aan als Tourmaker en krijg een rol die bij jou past, van medewerker parcours tot gastvrouw. Jij maakt het verschil!

Organisatie

De Stichting Toerfietsevenementen Utrecht, opgericht in 2011, heeft de afgelopen drie jaar de Classico Giro Utrecht georganiseerd. Deze komt met de organisatie van de Toerversie Utrecht te vervallen. De stichting bestaat geheel uit vrijwilligers. Verenigingen die zich inzetten voor de stichting zijn RTC Domstad, RTC Duurstede, TT Leusden, WTC Nieuwegein en De Fietskoerier Utrecht.

De toerversie maakt onderdeel uit van het Utrecht 2015-programma. Vanaf 26 maart 2015, honderd dagen voor le Grand Départ, is er een feestelijk programma op het gebied van sport, cultuur, kennis en economie.

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen van dit fietsfestijn? Lees dan het laatste nieuws over de Officiële Toerversie Utrecht online of volg het evenement op Facebook en Twitter. Inschrijven kan nog tot 18 juni 2015.

Voor meer informatie over Le Tour Utrecht bezoek je www.tourdefranceutrecht.com of bekijk je onderstaande video.

Bron: Stichting Toerfietsevenementen Utrecht
Foto: www.tourdefranceutrecht.com

Publicatiedatum: 04-11-2014