Club van de maand: TC Hoogland

Kees Peterse, de penningmeester van TC Hoogland: “Op dit moment heeft de club 772 actieve leden. Ook TC Hoogland heeft te maken gehad met terugloop van leden; voorheen hadden we 860 leden en een wachtlijst. Sinds een paar maanden bemerken wij weer enige toename van het ledenaantal. Door het houden van open dagen (in maart en september van dit jaar) hebben we het aantal stabiel kunnen houden. Tevens hebben wij dit jaar voor de eerste keer wat scholen warm kunnen krijgen voor schooltennis. Dit gaan we komend voorjaar weer proberen.”

Accommodatie

Peterse is zeer tevreden over de accommodatie. “Wij beschikken over een erg mooi park met veel ruimte en een goed clubhuis. Er zijn zeven kunstgrasbanen met verlichting en een minibaan. TC Hoogland is 45 jaar geleden opgericht en ligt nabij de dorpskern van Hoogland. Ondanks dat Hoogland destijds is samengevoegd met Amersfoort, is het eigen dorpskarakter behouden gebleven. Er heerst een erg goede sfeer binnen de vereniging en we hebben een groot aantal vrijwilligers. Ons clubhuis is gezellig en heeft een goed voorziene bar terwijl het prettig toeven is op ons overdekte terras met – indien nodig – gasverwarming.”

undefined

Toernooien

Op de club vinden meerdere toernooien per jaar plaats. “TC Hoogland organiseert jaarlijks een drietal open toernooien, te weten het 35+-toernooi in juni (al 25 jaar lang!) wat in de regio zeer bekend is; het Open Toernooi (het zogenaamde ‘eikeltjestoernooi’) in oktober – ook dit toernooi is erg geliefd in de regio – en in november tijdens de weekenden het Open Jeugd Toernooi.”

Het ledenbestand van TC Hoogland kent een vrij groot aantal leden tussen de 45 en 99 jaar. “Ons oudste lid is 89 en tennist nog wekelijks! Er zijn twee goede trainers in dienst die de jeugd opleiden en de selectie trainen.”

Sport.nl

Over Sport.nl is Peterse positief. “Als wij ons via Sport.nl extra kunnen profileren, kan het nuttig zijn voor de verdere werving van leden. Wij hebben gemerkt dat vooral mensen van 45 jaar en ouder sneller betrokken raken bij onze vereniging. Ook hebben zij vaak meer tijd om vrijwilligerswerk te verrichten.”

Zie voor meer informatie de pagina van TC Hoogland

 

Foto's: TC Hoogland

Publicatiedatum: 18-11-2014