Waar moet ik op letten bij het kopen van een sporthorloge?

Een sporthorloge is een vriend en persoonlijke coach in één. Het horloge is een belangrijk onderdeel van de beleving en moet een sporter de best mogelijke ondersteuning bieden. De aanschaf van een nieuwe sporthorloge is voor de periode van een aantal jaren en is daarom een weloverwogen beslissing.
In de loop der jaren is er een breed aanbod van sporthorloges ontstaan waarin er voor ieder wat wils is. Het is belangrijk je keuze af te laten hangen van functionaliteiten, comfort, prijs en eventueel connectie met internet.

Functionaliteiten

Het sporthorloge registreert nauwkeurig de prestaties van een sporter. Afhankelijk van de sport en het doel is het mogelijk om naast basisfunctionaliteiten zoals snelheid en afstand, ook je hartslag te meten en prestaties met elkaar te vergelijken. In de nabije toekomst zijn complete trainingsschema’s met één druk op de knop beschikbaar.

Comfort

Sporthorloges zijn er in allerlei soort en maten: groot, klein, dik en dun. Tijdens het sporten kan het horloge door inspanning gaan bewegen, zorg daarom voor een horloge dat goed is afgestemd op het lichaam. Een comfortabele grip is voor iedere sporter onmisbaar.

Prijs

De prijs van het horloge hangt samen met het gebruik en de functionaliteiten. Is het horloge voor een sporter onmisbaar en wordt deze veel gebruikt, dan zijn de eisen hoger en daarmee de prijs. Kijk bij de keuze voor een horloge goed naar de benodigde functionaliteiten en het comfort om tot een weloverwogen beslissing te komen. Het aanbod is groot en daarmee ook de variatie in prijs.

Connectie

Naast het verzamelen wordt het bekijken en vergelijken van de prestaties (met andere sporters) steeds belangrijker. Bekijk bij de keuze van het sporthorloge ook de connectie met het internet. Is het bijvoorbeeld mogelijk om via de computer alle gegevens te bekijken en te delen met vrienden?

Heb je uiteindelijk je keuze gemaakt? Bezoek dan, voor je tot aanschaf overgaat, de website van de fabrikant van het betreffende horloge.

Ook een vraag?

Heb jij ook een vraag over sport? Mail deze dan naar content@sport.nl.

Foto: TomTom

Publicatiedatum: 29-10-2014