Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Een sportmaatje maakt het volhouden van een bewegingspatroon een stuk makkelijker. Als je een keer geen zin hebt en af wilt bellen, haalt je sportmaatje je over toch te gaan sporten.

Motiveren

Constante steun is essentieel voor het halen van je doel. Het is belangrijk dat je weet dat je er niet alleen voor staat, dat je niet de enige bent die het soms zwaar heeft; en dat als je het bijltje erbij neer wilt gooien er iemand voor je is om je te motiveren toch door te gaan.

Samen

Uit Brits onderzoek onder drieduizend vrouwen blijkt ook nog eens dat samen bewegen effectiever is. Vrouwen vallen namelijk meer af (gemiddeld zo’n 4,5 kilo) als ze samen gezonder gaan eten én als ze samen gaan sporten. Opvallend is dat een vijfde van de vrouwen die alleen aan de slag gaat, helemaal niet afvalt.

Internet

Hoog tijd dus om niet langer alleen naar de sportschool of het zwembad te gaan. Kun je geen vriend of familielid enthousiast maken? Geen nood. Via internet vind je heel snel een maatje in je omgeving om mee hard te lopen, te tennissen, zwemmen, fietsen, wandelen of fitnessen. Op de volgende sites kun je een sportmaatje zoeken:

Foto: Dreamstime.com

  • Datum: 11-10-2014
#Samensporten #Motivatie #Sociaal

Lees ook