Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ingrediënten

10 ml olijfolie
120 gram rundertartaar
1 mespunt kerriepoeder
1 mespunt gedroogde koriander
200 gram aardappelen, geschild en in grove plakken
100 gram wortel, dun geschild en in grove plakken
100 gram sperzieboontjes, puntjes eraf en gehalveerd
500 ml water
2 theelepels groentebouillonpoeder
Peper naar smaak
1 stengel bosui, fijngesneden

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in de wok.
  • Peper het tartaartje en bak het in 2 minuten om en om (tartaar blijft dan mooi rood van binnen, 4 minuten voor meer doorgebakken).
  • Haal het tartaartje uit de wok en laat deze rusten.
  • Laat de kerriepoeder en koriander een halve minuut zacht smoren in de bakresten in de wok.
  • Voeg de aardappel, wortel en boontjes toe en laat dit 2 minuten meesmoren.
  • Voeg 500 milliliter water toe en breng aan de kook.
  • Voeg groentebouillonpoeder en peper toe en laat 15 minuten zachtjes doorkoken, onder af en toe doorroeren.
  • Voeg de tartaar toe en strooi de bosui eroverheen. 

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 458 kilocalorieën
Eiwit: 35 gram
Vet: 16 gram
Koolhydraten: 44 gram
Voedingsvezels: 13 gram

Kookweetje

Specerijen zoals kerriepoeder dienen zacht gesmoord te worden om hun maximale smaak met kracht af te geven.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 27-10-2014
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook