Ingrediënten

10 ml olijfolie
120 gram rundertartaar
1 mespunt kerriepoeder
1 mespunt gedroogde koriander
200 gram aardappelen, geschild en in grove plakken
100 gram wortel, dun geschild en in grove plakken
100 gram sperzieboontjes, puntjes eraf en gehalveerd
500 ml water
2 theelepels groentebouillonpoeder
Peper naar smaak
1 stengel bosui, fijngesneden

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in de wok.
  • Peper het tartaartje en bak het in 2 minuten om en om (tartaar blijft dan mooi rood van binnen, 4 minuten voor meer doorgebakken).
  • Haal het tartaartje uit de wok en laat deze rusten.
  • Laat de kerriepoeder en koriander een halve minuut zacht smoren in de bakresten in de wok.
  • Voeg de aardappel, wortel en boontjes toe en laat dit 2 minuten meesmoren.
  • Voeg 500 milliliter water toe en breng aan de kook.
  • Voeg groentebouillonpoeder en peper toe en laat 15 minuten zachtjes doorkoken, onder af en toe doorroeren.
  • Voeg de tartaar toe en strooi de bosui eroverheen. 

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 458 kilocalorieën
Eiwit: 35 gram
Vet: 16 gram
Koolhydraten: 44 gram
Voedingsvezels: 13 gram

Kookweetje

Specerijen zoals kerriepoeder dienen zacht gesmoord te worden om hun maximale smaak met kracht af te geven.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 27-10-2014
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook