“Sinds een aantal jaren zwem ik elke donderdag samen met een vriendin. Het is eigenlijk vrij saai dat baantjes trekken, ik doe het vooral omdat het gezond is en omdat ik niet meer kan hardlopen. Dat heb ik jarenlang gedaan, maar het werd te zwaar voor mijn knieën en voeten.”

Bianca de Jonge-Huijser

Gezelligheid

“Ik ben nog heel lang elke zaterdagochtend naar de hardloopclub toegegaan. Gewoon voor de gezelligheid. In plaats van hard te lopen ging ik dan met een paar anderen wandelen. Voor mijn gezondheid was dat wandelen niet genoeg; ik merkte dat ik me minder fit voelde. Vandaar dat ik besloot te gaan zwemmen. Zwemmen is een laagdrempelige sport. En daarnaast: het zwembad is bij ons om de hoek. Mijn kleindochter is vaak bij ons op donderdag; mijn vaste zwemdag. Het grappige is dat zij dikwijls mee wil als ik ga zwemmen. Als ik word opgehaald door mijn vriendin, begint zij zich al uit te kleden. Het zit er dus al jong in, dat sporten.”

Deel jouw sportverhaal

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de rubriek 'Kijk ik sport'? Mail dan naar content@sport.nl.

Foto: Flickr/CC Aguinaldo Rocca
Portretfoto: Bianca de Jonge-Huijser

  • Datum: 24-10-2014
#Kijkiksport

Lees ook