De hoogste tijd voor een winterse uitdaging

Tijdens deze wintersportchallenge gaan skiërs en snowboarders de sportieve uitdaging aan om geld in te zamelen voor het project Van FUNdament tot Talent. Dit initiatief laat jeugd met een lichamelijke handicap kennismaken met wintersport en geeft ze de mogelijkheid om door te stromen naar een talentgroep. Het heeft in korte tijd grote talenten afgeleverd, die in sneltreinvaart op weg zijn naar de top. Maar bovenal geeft het heel veel jeugdige sporters de kans om aangepaste wintersporten te ervaren.

De uitdaging

Skiërs en snowboarders staan voor de uitdaging om, gesponsord door bekenden, in vier uur tijd zo veel mogelijk afdalingen te maken in de slalom of in het funpark en daarnaast extra punten te verdienen bij andere sporten. Ga je foutloos door de slalom of doe je je tricks in het park, dan verdien je een punt voor jouw team. Extra punten zijn te verdienen bij andere sportactiviteiten waarin je een ander team kunt uitdagen.

Het doel

Het ingezamelde bedrag komt geheel ten goede aan het project Van FUNdament tot Talent. Dit initiatief van de Nederlandse Ski Vereniging en de Johan Cruyff Foundation wordt mede mogelijk gemaakt door NOC*NSF en brengt jongeren met een lichamelijke beperking in aanraking met wintersport. En dat niet alleen: uitblinkers onder hen wordt de mogelijkheid geboden om door te stromen naar een talentgroep.

De prestatie

Wintersporters met het hart op de goede plek kunnen een bijdrage leveren aan het behalen van deze doelstellingen door zich door familie, vrienden en bekenden te laten sponsoren. Zowel skiërs als snowboarders kunnen deelnemen, individueel of in teams van maximaal vier personen.

De deelnemers die de prestatie moeten leveren, worden ter plaatse goed verzorgd. Er is een fysiotherapeut aanwezig om pijnlijke spieren aan te pakken en ook aan de inwendige mens wordt gedacht.

Race tegen de top

Leuke bijkomstigheid is dat je als deelnemer de tijdens het evenement aanwezige paralympische wintersporters mag uitdagen in de slalom. Je krijgt één mogelijkheid om de tijd die neergezet is door een topper te verbeteren. De tijd van de aangepaste skiërs worden verrekend met de tijdsfactoren die internationaal zijn vastgesteld.

Naast een goed gevoel, eeuwige roem en een eervolle vermelding zijn er ook nog eens mooie prijzen te winnen, welke door partners van de Johan Cruyff Foundation en Nederlandse Ski Vereniging speciaal voor De Hoogste Wintertijd beschikbaar zijn gesteld.

Doe mee!

Draag jij de (aangepaste) wintersport een warm hart toe? En wil jij de aangepaste wintersporters naar de wereldtop helpen? Meld je dan aan voor De Hoogste Wintertijd.

De Hoogste Wintertijd is een initiatief van de Nederlandse Ski Vereniging en de Johan Cruyff Foundation met ondersteuning van SnowWorld Zoetermeer, Tirol en Audi.

Bron: Nederlandse Ski Vereniging
Foto: www.facebook.com/nskiv

Publicatiedatum: 18-10-2014