Ingrediënten

30 gram quinoa
1 eetlepel honing
20 gram amandelen, in stukjes gesneden
2 verse gedroogde dadels, in kleine reepjes
150 gram magere kwark
125 gram bramen (bijvoorbeeld diepvriesbramen)

Bereidingswijze

  • Laat de bramen enkele uren ontdooien als je ervoor kiest diepvriesbramen te gebruiken.
  • Strooi de quinoa in een verhitte droge koekenpan en laat dit onder voortdurend omschudden licht kleuren. De quinoa gaat nu poffen (dit proces is niet zo zichtbaar als het poffen van popcorn).
  • Haal de lichtbruine quinoa van het vuur en sprenkel de honing in een zeer dun straaltje over de quinoa. Je hoort nu duidelijk een knisperende reactie en de quinoa met honing klontert aan elkaar. Dit noemen we de quinoa granola. Zet dit in een bakje weg.
  • Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen licht.
  • Meng de kwark met de dadels, de amandelen en het grootste deel van de bramen in een diep bord en strooi de overige bramen erop, samen met de quinoa granola. 

Bereidingstijd

15 minuten 

Voedingswaarde

Energie: 477 kilocalorieën
Eiwit: 25 gram
Vet: 15 gram
Koolhydraten: 60 gram
Voedingsvezels: 16 gram 

Kookweetje

Gebruik in plaats van bramen ook eens bosbessen of ander zacht fruit. Iedere kleur fruit heeft zijn eigen voedingswaarde.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 29-09-2014
#Smakelijksportief #Ontbijt

Lees ook