Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Voor het eerst kun je een deel van de TeamNL-kleding namelijk ook als consument bestellen. Zo kun jij straks hardlopen in hetzelfde shirt en short waarin Dafne Schippers over de atletiekbaan sprint of voor en na je training hetzelfde jack dragen als Dorian van Rijsselberghe of Epke Zonderland rond hun olympische wedstrijden.

Bestel TeamNL kleding

Krachtig

Het olympische kledingpakket is volgens NOC*NSF functioneel, met strakke lijnen en een moderne, krachtige uitstraling. “TeamNL staat voor ‘sport, Nederland, warmte, trots, kracht en stoer’”, vertelt Maurits Hendriks, chef de mission van TeamNL, erover. “Dat is wat we uit willen dragen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de kleding functioneel is en waar mogelijk wordt voorzien van mooie details.” 

Copacabana-motief

Een van die details is het motief van de bestrating van de Copacabana-boulevard die subtiel in het regenjack verwerkt is. Verder is de kleur oranje natuurlijk prominent aanwezig in de olympische kleding. In totaal zijn 8 van de 41 kledingitems te bestellen, zoals de T-shirts, de joggingshorts, de witte sneakerschoenen en de zwembroeken. 

Strandgear

De echt sportspecifieke kleding, trainingspakken, wedstrijdtenues en de uitgaanskleding zijn alleen voorbehouden aan Dafne, Ranomi en al die andere sporters die in Rio uitkomen. Omdat er in het Olympisch Dorp ook recreatieve zwembaden zijn, zit er voor hen deze keer ook bijpassende ‘strandgear’ in het kledingpakket, bijvoorbeeld een bikini voor de dames, een zwemshort voor de heren en een badlaken. 

Kleding bestellen

Wil jij de olympische kleding bestellen? Neem dan hier een kijkje in de TeamNL shop!

 

Bronnen: NOC*NSF en Sport & Strategie

Foto: Asics

 

  • Datum: 27-07-2016
#Materiaal #Sportzomer #NOC*NSF

Lees ook