Senioren en licht dementerenden genieten van tennis bij WTC Weesp

Senioren en licht dementerenden genieten van tennis bij WTC Weesp

Als sportvereniging kun je een belangrijke rol spelen in de lokale samenleving. Voor clubs in sommige gemeenten is dat zelfs van groot belang om bestaansrecht te houden. Tennisclub WTC Weesp is zich goed bewust van zijn maatschappelijke functie. De club zet zich in om meer mensen te laten bewegen en biedt hiervoor sinds afgelopen zomer tennislessen aan voor senioren en licht dementerenden. Door gezellig een uurtje te bewegen bij de tennisclub, met na afloop een drankje, hebben deze mensen elke week een topdag.”


“De mensen verlaten het park met een smile van oor tot oor”, vertelt voorzitter van WTC Cor Bavinck. De voorzitter wilde graag iets doen aan het gat in de baanplanning tussen 12.00 en 16.00 uur. Bovendien bleken er kansen te liggen om een maatschappelijke rol te vervullen, naar het idee van de open club. Hij schakelde de buurtsportcoach in om te kijken welke mogelijkheden er zijn. “Steeds minder mensen bewegen genoeg. Vooral bij ouderen is dat het geval”, weet Bavinck. “Wij als tennisclub kunnen daar iets in betekenen.”

Benieuwd naar hoe de lessen bij Weesp precies vorm krijgen en welke uitwerking ze hebben? Lees het volledige artikel op Centrecourt.nl, KNLTB-platform voor clubbestuurders en tennisleraren.

Aandoeningen
Beleid
Bewegen
Gemeente
Gezondheid
Ouderensport
Samen sporten
Tennis

Vond je dit artikel nuttig?

Ik kon hier wat mee / dit was niet nuttig (0) (0)