Gastvrijheid op de club: zo doet VV Utrecht dat

Gastvrijheid op de club: zo doet VV Utrecht dat

Plezier in sport kun je alleen optimaal beleven als je de sport kunt beoefenen op een prettige plek waar je je volledig veilig en welkom voelt. Dat betekent dat geen ruimte is voor grensoverschrijdend gedrag zoals geweld, discriminatie of pesten en dat ook werkelijk iedereen die zich met sport wil bezighouden, welkom is. Of het nu publiek, de tegenstander of de scheidsrechter is. Gastvrijheid is dan ook een niet te onderschatten aandachtspunt voor clubs.

Ook gastvrijheid is immers onmisbaar voor een prettig en veilig sportklimaat. Tijdens de Week van het Sportplezier eerder dit jaar was gastvrijheid ook het centrale thema en ging de NeVoBo weer op zoek naar de meest gastvrije volleybalvereniging van Nederland. Die titel ging uiteindelijk naar VV Utrecht. In het volgende filmpje komt duidelijk naar voren hoe VV Utrecht serieus werk maakt van gastvrijheid.

 

Volleybal
Gedragscode
Integriteit
Respect
Gastvrijheid

Vond je dit artikel nuttig?

Ik kon hier wat mee / dit was niet nuttig (0) (0)