Vind de juiste sportsubsidie via database Kenniscentrum

Vind de juiste sportsubsidie via database Kenniscentrum

Er is een nieuw hulpmiddel waarmee je als sportorganisatie of club je weg kan vinden in het grote subsidieaanbod en aanverwante mogelijkheden. NOC*NSF heeft met Kenniscentrum Sport afspraken gemaakt over het gebruik van de subsidiedatabase op Allesoversport.nl, onder de URL Vindsubsidies.nl/sks.

Deze database biedt een compleet overzicht van subsidies voor organisaties in de sport. Het is daarmee een prima vervanging van de Sportsubsidiewijzer, die op termijn gaat verdwijnen. De database biedt bijvoorbeeld inzicht in alle mogelijkheden binnen landelijke subsidies als de Sportimpuls met de regelingen voor specifieke doelgroepen, zoals Kinderen sportief op gewicht en Jeugd in lage inkomensbuurten. Maar in de database vind je ook subsidiemogelijkheden van vele fondsen of foundations, waar sportverenigingen subsidie kunnen aanvragen voor allerlei activiteiten. Bekende namen in dat opzicht bijvoorbeeld het Oranjefonds, de Johan Cruyff Foundation, de Dirk Kuyt Foundation, het Fonds Gehandicaptensport en nog veel meer.

Inloggen

Om de database op Vindsubsidies.nl/sks te kunnen gebruiken, moet je een inlog aanvragen. Met deze unieke inlog kun je aangeven of je een vereniging/stichting, sportbond (publiek) of een commerciële (private) organisatie bent. Vervolgens kun je het mogelijke aanbod verder specificeren door te selecteren of het een aanvraag op plaatselijk, regionaal of landelijk niveau betreft en aan te geven om welke activiteiten het gaat. De database toont de mogelijke subsidies in de sport, maar geeft ook alle relevante opties in het onderwijs, gezondheidszorg & welzijn en in onderzoek, ontwikkeling en innovatie.

Bedenk vooraf goed welke mogelijkheden jouw activiteiten bieden. Dat maakt de kans op succes van je zoektocht naar de juiste subsidie zo groot mogelijk.

Subsidies
Financiën
Sportimpuls
Gemeente
NOC*NSF

Vond je dit artikel nuttig?

Ik kon hier wat mee / dit was niet nuttig (1) (0)