DZC'68:

DZC'68: "We kunnen zó veel voor Doetinchem betekenen!"

Ruim 1500 leden heeft de bijna 50 jaar oude voetbalclub DZC'68 uit Doetinchem, en kortgeleden werd hun jeugdopleiding tot de beste in de regio uitgeroepen. Maar dat betekent niet dat men geen ambities en ideeën meer heeft, integendeel. "Er liggen volop kansen", aldus manager breedtesport Max Riekel.

Riekel is één van de drie managers die DZC'68 in dienst heeft. Naast breedtesport is er ook een manager prestatiesport en een manager accommodaties aan het werk. Riekel: "Dat is natuurlijk ook wel een luxe positie, die onze club daarmee heeft. Want we zitten hier met zeventien verenigingen op Sportpark Zuid, en bij de andere clubs zijn het allemaal vrijwilligers, die de clubs runnen. Maar we zien hier zoveel kansen om door samenwerking mooie dingen te doen, daar zetten we ons graag voor in!"

Brainstormen

Voorbeelden zijn er genoeg. Riekel: "We begonnen met het organiseren van een brainstormavond, waarvoor we alle clubs uitgenodigd hadden. En daar kwamen heel veel goede ideeën uit, zoals het samen inkopen, het samen energiecontracten afsluiten, het instellen van strippenkaarten om ook bij andere clubs deel te kunnen nemen aan trainingen. Of bijvoorbeeld het samen organiseren van een open dag."

Dat initiatief voor brainstormavonden op Sportpark Zuid is inmiddels overgenomen door Sportservice Doetinchem. Riekel: "Dat is plezierig, want daarmee wordt de kans groter dat al die goede ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Met werkbijeenkomsten zijn we bijvoorbeeld nu bezig met het thema veiligheid rondom het sportpark. En ook het thema sportstimulering voor ouderen wordt momenteel opgepakt."

Sportieve BSO

Maar het enthousiasme van de zeventien verenigingen, die een avond de koppen bij elkaar steken, blijft nieuwe plannen opleveren. Riekel: "Prachtig! We hebben nu bijvoorbeeld ook een sportieve buitenschoolse opvang gestart, een uurtje gymles na schooltijd, wat we invullen bij de hockeyclub of de judovereniging, een perfecte manier om kinderen te laten ontdekken welke sport ze leuk vinden."

Het Vitale Sportpark

Als volgende onderwerp noemt Riekel het 'vitale sportpark': "Ouders hoeven hier niet stil te zitten als ze wachten op hun sportende kind, ze kunnen in die tijd ook zélf sporten. En binnenkort hopen we dan ook nog te starten met één keer per week een bijeenkomst speciaal voor ouderen, om ook die groep mensen te stimuleren hier te komen sporten. We kunnen zó veel betekenen voor de mensen in Doetinchem, en dat hoeven we zeker niet alleen te doen. Het levert ons allemaal heel veel op!"

Wil jij met jouw club ook meer betekenen voor je buurt? Kijk dan eens naar de goede voorbeelden en laat je inspireren! Of lees meer over de open club of samenwerking.

Bestuur
Accommodaties
Samenwerking
Sportclubs
Gemeente
Voetbal
Best practice

Vond je dit artikel nuttig?

Ik kon hier wat mee / dit was niet nuttig (4) (0)

Artikelen binnen Samenwerking