“Ze moeten het vooral leuk hebben!”

“Ze moeten het vooral leuk hebben!”

Zwem en Polo Club Triton uit Putten grijpt de Nationale Sportweek en de AH Sportactie met beide handen aan om het zwemmen onder de aandacht te brengen. “Het is heel goed om sporten onder kinderen te promoten! Als kinderen en volwassenen meer willen weten over voetbal, kunnen ze bij de voetbalclub terecht. Dat geldt ook voor zwemmen. Daarvoor kun je bij de zwemclub terecht. En dat kan mooi in zo’n Nationale Sportweek", aldus Lies de Vroom, voorzitter van Triton.

Onder meer door promotie op het bord van de plaatselijke Albert Heijn hoopt De Vroom dat de aanmeldingen op gang komen. Op trainingsdagen worden er banen vrijgemaakt voor mensen die eens aan het zwemmen willen ruiken. Voor het zwemmen is dat op woensdag en vrijdag, voor waterpolo op dinsdag en donderdag. “Wij zorgen voor een brilletje!”

Zwemmen in het Randmeer

Triton, een club van zo’n 200 leden, is groeiende, vertelt  de voorzitter. “Vorig jaar zijn we met waterpolo met Heren 1 en Heren 3 kampioen geworden. Dat trekt polospelers uit de omgeving aan die bij ons op een hoger niveau willen spelen. Ook wedstrijdzwemmen is populair. Het is een sport die weinig blessures oplevert. En dan hebben we nog het langeafstandzwemmen.  Bij ons kun je mee gaan zwemmen in het Randmeer. Deze tak van sport is heel erg in! Dat is begonnen met de olympische medaille van Maarten van der Weijden.”  

Nieuwe aanwas

Bij Triton is het enthousiasme over de AH Sportactie en Nationale  Sportweek groot. “Het is een perfecte mogelijkheid om veel mensen die niet sporten te bereiken en hen bij de sport te betrekken. We hebben al vaker meegedaan. Natuurlijk hopen we op een nieuwe aanwas van leden. Zeker bij onze poloclub kunnen we goed nieuwe jeugd gebruiken. Meisjes zullen misschien niet zo snel denken: ik ga op waterpolo, maar polo is ook echt een leuke sport voor vrouwen.”

Familiesport

Volgens De Vroom is zwemmen een echte familiesport. “Veel ouders van kinderen die zwemmen, hebben ook gezwommen. Je ziet snel of kinderen aanleg hebben, maar ze moeten het vooral leuk hebben. Kom in de Nationale Sportweek of als je de spaarkaart van Albert Heijn vol hebt maar eens in ons mooie zwembad kijken!”

Vond je dit artikel nuttig?

Ik kon hier wat mee / dit was niet nuttig (0) (0)

Artikelen binnen Nationale Sportweek