Sportplezier staat bij Wsport in Westervoort voorop

Sportplezier staat bij Wsport in Westervoort voorop

Klimmen, klauteren, koppeltje duikelen, balanceren, gooien, vangen, mikken; kortom, alles wat erop gericht is om de motoriek bij de jongste jeugd te ontwikkelen. Daar is het bij het sport- en beweegprogramma Wsport in Westervoort om te doen. En natuurlijk om het sportplezier!

Met een volle spaarkaart van de AH Sportactie kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar terecht op woensdagmiddag voor dit mulitsportprogramma. En op toerbeurt krijgen ze er ook nog een clinic volleybal, basketbal, tennis, korfbal en tafeltennis bij. 

Dolenthousiaste kinderen

Samen staan we sterk, moeten ze in Westervoort hebben gedacht. Het initiatief Wsport komt van Wevoc. Deze volleybalclub kreeg De Pigeons (basketbal), TVW’74 (tennis), Wesstar (korfbal), Westa (tafeltennis) en Sportcentrum Sports Planet mee om kinderen een gezamenlijk sport- en beweegprogramma aan te bieden. “Want”, zo vertelt projectleider Hans Arends, “aan de motoriek wil het nog weleens ontbreken op deze leeftijd. De clubs die meedoen verbinden zich eraan dat zij periodiek een clinic geven waaraan de kinderen van Wsport kunnen deelnemen.” 

“We bieden verschillende sporten aan zodat kinderen een keuze hebben. Het is toch vaak: waar ga ik naartoe als ik mijn zwemdiploma’s heb? Als kinderen willen, kunnen ze aansluiten bij een sport. En het mooie is dat áls ze eenmaal zijn aangesloten, ze nog steeds kunnen meedoen aan Wsport.” 

Hans Arends geeft aan dat er belangrijke ondersteuning is van de Creon/Stichting Kulturhus Westervoort. “We hebben een goede hoofddocent en ook de ondersteuning door de vrijwilligers van Wevoc is onmisbaar.” In Westervoort liep al een pilot Wsport in de maanden april, mei, juni en juli. Arends: “Ik heb dolenthousiaste kinderen gezien.” 

Laagdrempelig

Het mooie aan Wsport is volgens Arends de laagdrempelige wijze waarop kinderen in aanraking komen met sport. “Kinderen die een beetje drempelvrees hebben, worden gelijk al meegenomen bij de warming-up. De vrees om mee te doen, is weg. Vooral voor kinderen die niet prestatiegericht zijn, is dit heel prettig. En die zijn er genoeg.” 

Dus wil je graag sporten, maar weet je nog niet wat en wil je gewoon lekker bewegen? Meld je dan met je volle AH-spaarkaart aan bij Wsport in Westervoort! 

Vond je dit artikel nuttig?

Ik kon hier wat mee / dit was niet nuttig (0) (0)

Artikelen binnen Nationale Sportweek