Sport en cultuur gaan prima samen in Lingewaard

Sport en cultuur gaan prima samen in Lingewaard

Sport en cultuur gaan prima samen, zo moeten ze in de gemeente Lingewaard hebben gedacht. Dat valt in ieder geval op te maken uit het feit dat op 9 september de start van de Nationale Sportweek samenvalt met LingewaardUIT! LingewaardUIT! vormt ieder jaar de opening van het culturele seizoen in de gemeente. Op 9 september is het allemaal te doen op de Markt in Huissen.

“Dat hebben we zeker bewust gedaan,” vertelt Melissa Davina van Stichting Welzijn Lingewaard over de organisatie. “We zouden de uitmarkt een week eerder houden, maar omdat het toch al Nationale Sportweek is, hebben we de krachten gebundeld. We hebben de mogelijkheid om beide evenementen in dit weekeinde te combineren aangegrepen. Hopelijk wordt het gezellig druk!”

Lokale ambassadeur

Op de Markt vind je dus een cultuuraanbod, maar zul je ook zien dat sportclubs zich uitgebreid presenteren aan het publiek. De aftrap wordt verzorgd door sportinstructeur Menno van Megen. De lokaal bekende ondernemer is verkozen tot ambassadeur van de Sportweek in Lingewaard. Hij verzorgt in Huissen de warming-up. Melissa: “Hij verzorgt veel sport en bewegen in Lingewaard, zoals een bootcamp. Veel kids kennen hem. Hopelijk brengt dit mensen in beweging. Tijdens de kick-off gaan we lekker met z’n allen bezig. Doel van de aftrap is ook verbinding zoeken. Welke vereniging kan wat betekenen voor welke doelgroep? We ambiëren de open-clubgedachte.”

De opening van de Sportweek wordt nog opgeluisterd met de verkiezing “De sportiefste van Lingewaard”. Deze titel gaat naar degene die het langst aan een spijkerbroek blijft hangen.

In sportkleding naar school

De Gelderse Sport Federatie doet mee aan de Nationale Sportweek in Lingewaard met twee acties. Zo is er de verkiezing van de fitste juf of meester. Verder worden scholieren uitgedaagd mee te doen aan “Kom in je sportkleding naar school”-dag op woensdag 13 september, de Sportieve opening van het Schooljaar!

Daarmee is het in Lingewaard nog niet over met sporten. De lijst van sportactiviteiten tot en met 17 september is lang. Een greep: Ki-Aikido, Fittesten van Walking Football en het open kampioenschap tijdrijden Lingewaard. Nog veel clubs bieden de gelegenheid een keertje mee te kijken en vooral: mee te doen!

Vond je dit artikel nuttig?

Ik kon hier wat mee / dit was niet nuttig (0) (0)

Artikelen binnen Nationale Sportweek