Rotterdam-Noord gaat drie weken lang sporten

Rotterdam-Noord gaat drie weken lang sporten

In Rotterdam-Noord staat bijna de hele maand september in het teken van sport. Onder de noemer Noord  Sport worden aan de Nationale Sportweek van 9 t/m 17 september nog eens twee weken van sporten en bewegen toegevoegd.

In drie weken tijd gebeurt er in Rotterdam-Noord te veel aan activiteiten en sportevenementen om op te noemen. Van een zwem-event tot een denksportdag en van Running Clinics tot een Sportentocht. Ook staat de wielerkoers Ronde van Noord op het programma. En op zondag 10 september 2017 komt de Sportkaravaan naar het Noordplein. “In drie weken richten we ons op verschillende doelgroepen”, vertelt Lianne den Haan, sportregisseur van het gebied Noord. “Zo zorgen we ervoor dat er voor elke doelgroep wat te doen is.”

Noord is een sportief gedeelte van Rotterdam. Het stadsdeel telt 110 aanbieders, bij wie sportievelingen de sport naar hun keuze kunnen uitzoeken. Drie weken lang sporten is aan deze Rotterdammers dus wel toevertrouwd.

Samen gezond

Zo vindt van 18 t/m 24 september de Fit & Vitaal Toer plaats. Centraal staat: samen gezond bewegen. “De hele week lang kunnen 55-plussers on tour. Op iedere dag is er iets anders te doen; jeu-de-boules, dansen, zwemmen, wandelen, tennissen en walking football. Ik vind dit zelf een bijzonder leuk onderdeel van Noord Sport en ben benieuwd hoeveel mensen erop af gaan komen en wíe erop af gaan komen.”

De bedoeling is dat de aanbieders in gesprek gaan met de mensen die bij hen binnenkomen. “Eén lesje meedraaien, dat kan iedereen wel, maar we willen graag dat senioren de sport die bij hen past ook doorzetten. Kijk, als het na tien keer niet lukt, dan is dat zo. Maar door met mensen in gesprek te gaan, kun je horen wat ze graag willen. Dit is de manier waarop we werken, niet aanbodgericht, maar vraaggericht.”

Fit, fun en food

Noord Sport wordt op 30 september afgesloten met het Happy2Move Festival. Het sportfestival is een mooie combinatie tussen fit, fun en food. Je kunt deelnemen aan of een kijkje nemen bij de Ronde van Noord, meelopen met de Family-run of lekker bewegen op de muziek van de geprogrammeerde  songwriters, duo’s en bands. De hele familie kan er terecht. Den Haan: “Het is een combinatie van sport, horeca, cultuur en muziek. Een festival zoals een festival bedoeld is.”       

Vond je dit artikel nuttig?

Ik kon hier wat mee / dit was niet nuttig (3) (0)

Artikelen binnen Nationale Sportweek