In Huizen hebben Albert Heijn en de sport elkaar al gevonden

In Huizen hebben Albert Heijn en de sport elkaar al gevonden

De AH Sportactie is in volle voorbereiding, belangrijk aandachtspunt daarbij is dat de Albert Heijn winkels en de sportclubs elkaar vinden. In Huizen is dat al gelukt, met Sport Platform Huizen als verbindende schakel.

Jos Blanken is supermarktmanager van Albert Heijn Lindenlaan in Huizen. “Ik vind de AH Sportactie een prachtig initiatief. Ik geloof heilig in bewegen en vind het gemeenschappelijke doel van Albert Heijn en NOC*NSF om een actievere levensstijl voor iedere Nederlander toegankelijk te maken écht mooi. Daar doen wij graag aan mee.” 

Voorbereidingstijd

Blanken heeft vorig jaar als toenmalig manager van de Albert Heijn winkel in Zeist al meegedaan met de pilot AH Sportweken in de regio Utrecht. “Vorig jaar kwam de actie eigenlijk een beetje laat op gang. We hadden maar weinig tijd om voor te bereiden en er liepen tegelijkertijd ook andere acties bij Albert Heijn, waardoor het een beetje lastig was. Maar we zijn er toch in geslaagd om de actie tot een succes te maken, contact te leggen met lokale sportclubs en ruimte te maken in de winkel voor promotieactiviteiten van de clubs.”

Nationale Sportweek

Met de AH Sportactie dit jaar was men in Huizen al heel vroeg bezig. Blanken: “Deels kwam dat natuurlijk door mijn ervaringen vorig jaar in Zeist. Maar veel belangrijker is onze samenwerking met Sport Platform Huizen. Sport Platform Huizen is organisator van de Nationale Sportweek in Huizen, en onderhoudt daartoe contacten met alle sportclubs. Zij stimuleren de clubs om activiteiten te organiseren, en wij bieden daar dan ook graag ruimte voor.”

Medewerkers betrekken

De Albert Heijn winkels Lindenlaan en Oostermeent hebben een sponsorovereenkomst afgesloten met het Sport Platform Huizen. Blanken: “Wij maken graag gebruik van de korte lijnen die het Sport Platform Huizen heeft met de sportclubs. Want we hebben wel gemerkt dat het best moeilijk is om in contact te komen met de juiste mensen. Het werkt bijvoorbeeld niet om mails te sturen naar de clubs, die komen vaak niet bij de persoon terecht, die je wilt spreken of blijven liggen. We zijn dit jaar op tijd begonnen met het benaderen van clubs. En wat ook heel goed werkt: aan de medewerkers in de winkel vragen of zij het contact kunnen leggen binnen de club waar ze lid van zijn! Of als je van een klant weet waar hij lid is, dan spreek je die eens aan.”

Reuring

Het is nu nog niet precies aan te geven wat er allemaal gaat gebeuren in de Albert Heijn winkels. Blanken: “We zijn nog volop in gesprek met de sportclubs. Volgende week bijvoorbeeld komt een fitnessclub op gesprek. Hoeveel reuring de hele AH Sportactie hier oplevert, is moeilijk in te schatten. Maar het is mooi om er deel van uit te maken en een steentje bij te dragen om meer mensen aan het sporten te krijgen.”

Sportweek gadget

De samenwerking tussen de Stichting Sport Platform Huizen en de twee Albert Heijn winkels heeft nog een andere prachtige uiting gekregen met de Huizer Sportweek 2017 gadget: de Sportweek bal! Een formaat voor iedereen: peuters, kleuters, kinderen, volwassenen, senioren en mensen met een beperking. De ballen gaan rollen vanaf 9 september!

Vond je dit artikel nuttig?

Ik kon hier wat mee / dit was niet nuttig (3) (0)

Artikelen binnen Nationale Sportweek