Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving

Bij zaken omtrent de accommodatie van de club zijn wetten en regels met betrekking tot subsidies, belastingen en vergunningen zeker relevant. En natuurlijk zijn sinds enige tijd regels voor verduurzaming van de accommodatie ook heel vaak onderwerp van gesprek. Aangaande het clubhuis en het park is er echter ook een aantal regels dat belangrijk is, maar waar zelden de nadruk op ligt: auteursrechten.  

Muziek die op de club wordt gedraaid, tv-uitzendingen voor een groot publiek zoals voetbalwedstrijden en zelfs fotomateriaal dat voor het clubhuis of het clubblad wordt gebruikt, er moeten rechten over worden betaald. In Artikel 19 van het Handboek Wet- en Regelgeving staat helder omschreven om welke wetten en regels het gaat en welke verplichtingen clubs hebben.

Advies nodig?

Heb je als bestuurder van een sportclub advies nodig over de toepassing van wet- en regelgeving? Dan kun je wellicht jouw vraag neerleggen bij de Sportdesk van EY.  Als Partner in Sport ondersteunen zij (samen met HVG) sportverenigingen met de Sportdesk. Hier kunnen sportverenigingen via sportdesk@nl.ey.com terecht met vragen op fiscaal, juridisch en administratief gebied.

Een tweede juridische adviesdesk voor de sport wordt geboden door DAS. Is jouw sportbond aangesloten bij DAS voor de Sport? Dan kun je altijd bellen met jouw eigen juristenteam over juridische vragen. Je wordt op de hoogte gehouden van relevante juridische ontwikkelingen en krijgt toegang tot handige voorbeelddocumenten.

Vond je dit artikel nuttig?

Ik kon hier wat mee / dit was niet nuttig (0) (0)

Artikelen binnen Accommodatie