Stappenplannen

Stappenplannen

Hier vind je een aantal tools om zaken binnen jouw club stap voor stap aan te pakken.

Samen Sporten

Sport is voor iedereen. En dus zou iedereen moeten kunnen sporten op de club. Er kunnen echter factoren zijn die dit bemoeilijken. Denk bijvoorbeeld aan een lichamelijke handicap. Het is zaak dat de club om kan gaan met deze factoren zodat er toch een sportmilieu onderhouden wordt waar iedereen deel van uit kan maken. Het Stappenplan Samen Sporten geeft weer hoe een club dit kan bewerkstelligen.

Verduurzamen Sportaccommodaties

Sportclubs kampen met teruglopende financiële middelen door dalende sponsor- en contributie-inkomsten en lagere kantinebestedingen. Daarnaast hebben veel clubs te maken met oplopende exploitatiekosten door veroudering van de accommodatie, verlichting en gestegen energietarieven. Besparing van de energiekosten van de accommodatie kan de positie van de club structureel versterken.Het interactieve Stappenplan Verduurzamen Sportaccommodaties beschrijft in zeven stappen hoe je jouw sportaccommodatie kunt verduurzamen en belangrijke documenten en actiepunten voor de lange termijn kunt borgen.

Binden & Behouden Jongeren

Op tienjarige leeftijd sport 80% van de Nederlandse kinderen wekelijks en zijn net zoveel kinderen aangesloten bij een sportclub. Daarna stromen bij de meeste sporten heel veel jongeren uit, en blijkt het erg moeilijk te zijn de uitstromers op latere leeftijd weer aan het sporten te krijgen. Het Stappenplan Binden & Behouden Jongeren beschrijft hoe je dit voor jouw club kunt aanpakken.

50+ Sport

Het Stappenplan 50+ Sport is voor sportverenigingen die geïnteresseerd zijn in het organiseren of intensiveren van sportaanbod voor 50plussers. Waarom speciaal voor 50plussers? Is het zinvol en haalbaar voor de club? Wat komt erbij kijken? Hoe bereik je de doelgroep? Welke contacten dragen bij aan het succesvol organiseren van sportaanbod voor 50plussers?

Stappenplan Samenwerking met Cultuur

Cultuur is, net als sport, voor veel mensen een belangrijke vorm van vrijetijdsbesteding en bovendien een manier om samen met anderen plezier te beleven. Samenwerking tussen de sectoren sport en cultuur kan voor beide terreinen en ook jouw sportclub veel voordelen opleveren. Het Stappenplan Samenwerking met Cultuur geeft aan de hand van zes stappen weer hoe jouw sportclub deze samenwerking kan vormgeven.

 

 

Vond je dit artikel nuttig?

Ik kon hier wat mee / dit was niet nuttig (5) (0)

Artikelen binnen Welkom op Sport.nl/voorclubs