Menu
Inloggen

Wintersport. Een verzamelterm voor alle sporten die je – in elk geval van oorsprong – alleen in de sneeuw kunt beoefenen. Skiën, snowboarden, langlaufen: het valt allemaal onder de noemer wintersport.

Als het om sneeuw gaat, is Nederland natuurlijk niet een echt wintersportland. De dagen per jaar dat wij op onze langlaufski’s het bos in kunnen, zijn doorgaans op één hand te tellen. En voor bergen moet je hier ook niet zijn. Toch is Nederland een fanatiek wintersportland. Vooral omdat we elke winter weer massaal de sneeuw opzoeken in het buitenland (jaarlijks gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op wintersport!). Maar óók omdat het aantal mogelijkheden voor wintersportliefhebbers in Nederland zelf de laatste jaren enorm is gegroeid. Er zijn in ons land diverse indoor- en outdooraccommodaties voor skiërs en snowboarders en het aantal verenigingen groeit sterk. 

Voor ieder wat wils

Niet verwonderlijk. Skiën, snowboarden, langlaufen en andere wintersporten zijn fantastisch om te doen. In de gezonde berglucht in de stralende zon én in de meestal uitstekend uitgeruste wintersportaccommodaties in eigen land. Heerlijk bezig zijn, je grenzen opzoeken, gezelligheid vinden: wintersporten biedt voor ieder wat wils.

Zin?

Heb je ook zin in wintersport? In de rechterkolom vind je eenvoudig de wintersportfaciliteiten en -verenigingen bij jou in de buurt. Of zoek naar mogelijkheden via de website van de NSkiV.

Sportdisciplines