Menu
Inloggen

Surfen is stoer! Op je plank ‘rijd’ je als het ware over de golven en de branding. Beoefenaars van de sport worden vaak omschreven met coole namen als surfdude en surfbabe. Bij het Watersportverbond – dat ook de belangen van de surfsport behartigt – zijn ongeveer 90.000 watersporters aangesloten, onder wie veel surfers.

Disciplines

Het Watersportverbond houdt zich voornamelijk bezig met het windsurfen, in Nederland de meest populaire vorm van surfsport. Andere boardsports zijn bijvoorbeeld kitesurfen, golfsurfen en Stand Up Paddling – oftewel suppen. Alleen het windsurfen is een olympische sport. Het Watersportverbond is dagelijks bezig met de veiligheid en de beschikbaarheid van vaarwater, zodat jij zorgeloos kunt genieten van deze mooie watersport.

Surfcultuur

Rondom het surfen is in de loop van de tijd een heel eigen cultuur ontstaan, met eigen taalgebruik, mode en symbolen, waarvan sommige ook werden overgenomen door niet-surfers. Ook heeft de surf scene geleid tot een apart filmgenre: de surffilm. Het draagt allemaal bij aan het coole imago van deze intensieve watersport.

Sportdisciplines