Menu
Inloggen

Thai- en kickboksen zijn internationale vechtsporten. Thaiboksen is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Bij het thaiboksen waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan is men echter toch wel gebonden aan regels. Toegestaan is het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen; het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

Kickboksen is ook een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in de begin jaren zeventig in Japan en de Verenigde Staten. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij het traditionele thaiboksen, niet toegestaan.

Het doel van thai- en kickboksen is afhankelijk van de klasse om de tegenstander knock-out te krijgen of door stoot- en traptechnieken punten te scoren.

(bron: Wikipedia)