Menu
Inloggen

Speciaal voor 55-plussers kent de tafeltennissport het programma ViTT. Niet voor niets, want tafeltennis is een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden.

Gezondheid

De belangrijkste reden voor de groeiende groep ouderen in Nederland om te gaan sporten is ‘gezondheid’. Mensen willen vanzelfsprekend zo lang mogelijk in goede gezondheid leven en het staat onomstotelijk vast dat een actieve leefstijl daaraan een grote bijdrage levert. Tafeltennis is bij uitstek geschikt. Het is niet alleen goed voor de lichamelijke, maar ook voor de mentale gezondheid.

Speciale trainingen

Een groot aantal tafeltennisverenigingen biedt – al dan niet onder de noemer ViTT – speciale trainingen voor vijftigplussers. Deze trainingen vinden vaak plaats overdag en bieden de mogelijkheid om samen met leeftijdgenoten te sporten. Een kopje koffie of thee na afloop hoort daar natuurlijk bij. Dat is niet alleen gezond, maar ook nog eens heel gezellig. 

Tafeltennis Nijmegen

Sport.nl maakte de volgende film van een training voor 55-plussers bij de vereniging Tafeltennis Nijmegen. Veertig enthousiaste leden komen elke vrijdagochtend trouw naar de club om te sporten en ondernemen ook daarbuiten regelmatig graag van alles met elkaar.

 

 

Enthousiast?

Ben je ook enthousiast? Kijk dan elders op deze pagina of er een tafeltennisvereniging bij jou in de buurt is en neem gerust contact op. Meer informatie over ViTT vind je ook hier op de website van de Nederlandse Tafeltennis Bond.

Foto:Shutterstock