Menu
Inloggen

Het verhaal van de gymsport laat zich vertellen aan de hand van de levensfasen van de mens. Of je nu twee bent of honderd, voor iedere levensfase biedt de gym-, turn-, dans- en springsport uitkomst! Dus bewegen is mogelijk voor de allerjongste kinderen, tot de ouders en de (jonge) grootouders.

Talloze mogelijkheden

Je hele leven lang bewegen begint al als peuter en eindigt eigenlijk nooit. Of je nu springt, danst, gymt of turnt, je blijft in beweging! De gymsport bestaat uit verschillende disciplines die passen bij verschillende levensfasen. De wens om te bewegen blijft, maar de invulling en behoeften veranderen. Hierbij kun je denken aan sportieve danslessen als je wat jonger bent of aan balanstrainingen op latere leeftijd. Op deze manier groeit de gymsport met haar beoefenaren mee en creëert ze talloze mogelijkheden om in beweging te blijven.

Vijftien disciplines

Om aan te sluiten op de verschillende behoeftes wordt er op verschillende manieren invulling gegeven aan 'een leven lang bewegen'. Onder de KNGU vallen wel zo’n vijftien gymdisciplines: van turnen tot acrobatische gymnastiek en van streetdance tot trampolinespringen. Wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn? Lees dan hieronder verder over verschillende gymvormen of zoek in de rechterkolom naar de mogelijkheden die de gymclub bij jou in de buurt biedt.

Sportdisciplines