Menu
Inloggen

In de laatste tien jaar heeft de golfsport er maar liefst 250.000 beoefenaars bij gekregen. Met 380.000 golfers is de Nederlandse Golf Federatie de derde sportbond van Nederland geworden. Golf is een zeer populaire sport voor jong en oud. Golf kan gespeeld worden wanneer je wilt, met wie je wilt, waar je wilt en hoe je wilt; in wedstrijdverband of recreatief. Golf is ook een zeer sociale sport, die met vrienden en familie in de vrije natuur beoefend kan worden en waarbij het hele lichaam in beweging is. Iedereen kan individueel oefenen of gezellig samen. Dat maakt de sport een familiesport bij uitstek, zoals ook onderstaand filmpje laat zien. 

Veel mogelijkheden

Bovendien is golf altijd anders. De banen zijn verschillend, het weer varieert, de bal ligt nooit hetzelfde. Ook de duur van een rondje golf kan variëren. Als je negen holes speelt, ben je niet langer dan twee uur in de baan. Als je kiest voor een ronde van achttien holes, dan duurt een rondje zo’n vier uur. Juist deze keuze geeft de golfer veel mogelijkheden om, al naar gelang de tijd die hij of zij beschikbaar heeft, te bepalen hoeveel holes gespeeld worden.

Oriënteren

Als je jezelf wilt oriënteren op een golfbaan waar je wilt gaan spelen, kun je verschillende keuzes maken. Je kunt naar een baan in de buurt gaan waar een golfvereniging actief is, maar je kunt ook golfles nemen op een baan zonder lid te worden van een vereniging. Ook als je wilt leren golfen zijn er veel mogelijkheden. Maak daar gebruik van, want golf is een technische sport die om oefening vraagt en de spelregels spelen een belangrijke rol.

Kennismakingslessen

De meeste banen bieden regelmatig kennismakingslessen aan. Dat kunnen (gratis) groepslessen zijn of individuele lessen tegen een gereduceerd tarief. Hierin komen de belangrijkste onderdelen van het spel aan bod. Ook kun je dan kennismaken met een leraar van wie je eventueel les wilt hebben. Voor de eerste lessen kun je vaak golfstokken huren of lenen.

Meer weten?

Golf sluit aan bij je meest uiteenlopende wensen en is een enorme uitdaging. Kom en ervaar deze boeiende sport. Je bent van harte welkom in de golfwereld! Zoek je een golfbaan of golfvereniging of wil je leren golfen? Bezoek dan de website waarkanikgolfen.nl. Of kijk in de rechterkolom voor de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Ook interessant

undefined

De brochure ‘Welkom in golf’ van de NGF biedt antwoord op de meeste vragen die een beginnende golfer kan hebben.