Menu
Inloggen

De frisbeesporten behoren tot de snelst groeiende sporten ter wereld. Dit heeft een goede reden. De combinatie van atletisch vermogen en nauwkeurigheid maken de sporten spectaculair om te zien en intens om te spelen. De nadruk op fairplay en zelfregulatie is bovendien uniek. Twee bekende frisbeesporten zijn ultimate frisbee en disc golf.

Ultimate frisbee

Ultimate frisbee – kortweg: ultimate – is de meest beoefende teamsport onder de frisbeesporten. In de sport kun je atletisch vermogen, tactisch inzicht, zelfbeheersing en teamspirit kwijt. Deze combinatie maakt het tot de ultieme sport.

Disc golf

Disc golf is een individuele buitensport die veel precisie en nauwkeurigheid vereist. Je speelt een course van meestal achttien holes waarbij je in zo min mogelijk worpen de frisbee in de zogeheten polehole probeert te gooien. Over deze beide disciplines kun je hieronder verder lezen.

Maximaal sportief presteren

Spirit of the Game is de belangrijkste regel in de frisbeesporten. Er is geen scheidsrechter: iedere speler is zelf verantwoordelijk om zich aan de regels te houden. Alleen dan kun je maximaal presteren. Winnen doe je alleen als je daadwerkelijk beter bent dan de tegenstander.

Foto: René Westenberg

Sportdisciplines