Menu
Inloggen

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Overal, want de regels zijn in de hele wereld hetzelfde. En met iedereen: bridge is een sociaal spel dat iedereen kan leren.

Bij bridge speel je samen met je partner die tegenover je zit tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeer je met je partner meer slagen te maken dan de tegenstanders. Je doet dat door te anticiperen op de ontwikkelingen tijdens het spel. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Elk spel duurt ongeveer tien minuten. In competitieverband worden er meestal 24 spellen per sessie gespeeld. Voldoende kansen dus om je te revancheren na een spel dat niet zo goed ging. Omdat je steeds tegen andere paren speelt, ontmoet je veel verschillende mensen.

Gezond

Bridge is een denksport. Fysieke fitheid is hiervoor van ondergeschikt belang. Toch is bridgen heel gezond. Je traint je geheugen en laat je hersenen werken. Dat is goed voor je welbevinden en houdt je jong. Er zijn sterke aanwijzingen dat je door ‘hersengymnastiek’ belangrijke hersenfuncties in een goede conditie kunt houden.

Wil je bridge leren spelen?

Kortom: bridge is leuk, gezellig, niet moeilijk en goed voor je gezondheid. Wil je het ook leren spelen? Dan is het verstandig te starten met een basiscursus. Meer info vind je onder de bridgeproducten onder aan deze pagina.

Eerst kijken?

De Nederlandse Bridge Bond maakte een tweetal mooie films over de sport. De film 'Bridge is meer dan een denksport' richt zich op de nieuwe wereld die opengaat voor iemand die leert bridgen, zoals meer sociale contacten, gezelligheid en geestelijke uitdaging. In de film 'Studentenbridge, leuk om te doen' vertellen twee enthousiaste jeugdige bridgers waarom bridge ook voor hun leeftijdsgroep zo'n leuke en uitdagende denksport is.

 

Sportdisciplines