Menu
Inloggen

Algemene informatie

De naam “SCOSS” staat voor Schaats en Skeeler Club OSS, een vereniging die zich tot doel stelt om de schaats- en skeelersport op recreatief niveau te beoefenen met het hele gezin. Schaatsen of skeeleren, als je het ziet lijkt het allemaal zo eenvoudig, maar schijn bedriegt. Beide sporten vereisen namelijk meer technische vaardigheden dan je op het eerste gezicht zou denken. Met een goede techniek kan je niet alleen sneller schaatsen of skeeleren, maar dat juist ook langer volhouden. Daarnaast zijn goed aangeleerde rem-technieken bij het skeeleren van essentieel belang om je veilig door het verkeer heen te bewegen. SCOSS verzorgt dan ook diverse trainingen om de vaardigheden in het schaatsen of skeeleren te vergroten. Ook zijn er in de zomermaanden fietstrainingen of droogtrainingen om de conditie en/of technische vaardigheden op peil te houden. Leden die zich na verloop van tijd verder willen ontplooien door vaker per week te trainen of om de grenzen van hun kunnen te meten tijdens wedstrijden worden begeleid via baanvereniging Gelderse Poort (bgpnijmegen.nl). SCOSS bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar! Op 12 maart 1996 heeft de oprichtingsvergadering plaatsgevonden van deze vereniging waarvan de basis is gelegd in de winter van 1995/1996, tijdens het schaatsen op de toenmalige gemeentelijke ijsbaan op de Rusheuvel. Het ledental liep snel op en is gestabiliseerd rond de 180 leden. SCOSS heeft een enthousiaste groep leden die naast het schaatsen ook de gezelligheid binnen de vereniging hoog in het vaandel voeren. Omdat wij geen clubhuis bezitten ontmoeten de leden elkaar tijdens de schaats- of skeelertrainingen en andere activiteiten van de vereniging. Dit geeft een ongedwongen sfeer met een grote saamhorigheid. SCOSS is een actieve vereniging waarbij naast het bestuur veel activiteiten vanuit commissies georganiseerd worden. SCOSS herken je aan ons geel/ zwarte logo wat ook tot uiting komt in onze clubkleding. Kunt u op deze website niet de SCOSS informatie vinden die u zoekt, neem dan gerust even contact op met Diana Mokveld (secretaris, telefoon 0412 – 462 228).

  • Sfeerbeelden

Sportaanbod

1 review

100% van de mensen die een review achterliet, raadt deze sportclub aan

Plaats een review
Cathelijne 12-3-2018
Super schaatsles
De trainer Bauke liet ons eerst een paar rondjes schaatsen om te zien wat ons niveau was, en gaf ons daarna oefeningen die bij ons pasten. Ook tussendoor gaf hij goede tips. We hebben in hele korte tijd heel veel geleerd! We werden door de hele club vriendelijk ontvangen en voelden ons direct thuis.

Reviews

Deel je ervaringen over deze sportclub. Van een leuke sfeer tot goede sportfaciliteiten. De reviews zorgen ervoor dat zoekende sporters het beste beeld krijgen van jouw sportclub.

Plaats een review

Hoe vind jij dat deze sportclub scoort op ...?

Aanbod (Hoe heb je de aangeboden sportactiviteiten ervaren?)
Gastvrijheid (Hoe gastvrij werd jij ontvangen?)
Sportplezier (Met hoeveel plezier heb jij gesport?)
Begeleiding (Hoe heeft de trainer/coach/instructeur jou begeleid?)
Sportfaciliteiten (Hoe was de locatie/accommodatie waar je hebt gesport?)
Zou jij deze sportclub aan anderen aanbevelen?

Jouw ervaring

?

Vertel hier aan zoekende sporters wat er zo leuk is aan jouw sportclub. Zijn het de trainers, de goede faciliteiten of bijvoorbeeld de prettige trainingstijden? Valt er juist iets tegen, dan kun je ook dat toevoegen.

Let op: houd het concreet – en natuurlijk fatsoenlijk en zinvol.

 

 

Jouw gegevens

 
?

De naam die je invult in het veld Getoonde naam, is zichtbaar voor andere gebruikers. Je e-mailadres gebruiken we alleen om je te laten weten dat je review is ontvangen en wanneer hij gepubliceerd is.

Alleen de velden met * zijn verplicht.