Over het programma

De Nederlandse Ski Vereniging brengt met de Wintersport Experience kinderen van 6 tot 16 jaar in de gymzaal in aanraking met skiën, snowboarden, skispringen, langlaufen, curling en biatlon. Zonder sneeuw, maar mét simulatoren, ergometers, videoprojecties van helmcamerabeelden en games maken kinderen op een bijzondere en leuke manier kennis met wintersport. Alles vindt plaats onder professionele begeleiding van (top)sporters en sportleraren. Na de Wintersport Experience worden de kinderen uitgenodigd voor een kennismakingsles bij een wintersportaanbieder (vereniging of accommodatie) in de buurt. Op deze manier kunnen enthousiast geworden kinderen gebruik maken van een aantrekkelijk aanbod om bij de wintersportvereniging of -accommodatie te blijven wintersporten.

Links

https://www.wintersport.nl/vereniging/wintersport-school
bezoek

Downloads & Meer

Wintersport @ School
download

Over deze bond

De Nederlandse Ski Vereniging zet zich in om wintersport nóg leuker, veiliger en voordeliger te maken. De sportbond weet waar wintersportliefhebbers behoefte aan hebben en biedt informatie, advies en ondersteuning bij het samenstellen van de perfecte wintersportvakantie. De Nederlandse Ski Vereniging is er voor iedere wintersporter, van recreant tot topsporter. Als je skileraar wilt worden, kan je een opleiding hiervoor volgen bij de Nederlandse Ski Vereniging. De ruim 65.000 leden profiteren van een doorlopende reisverzekering, een inspirerende magazine en interessante kortingen en voordelen.

Over deze sport

Alpineskiën

Bij het alpineskiën draait het in de verschillende disciplines allemaal om snelheid. Afhankelijk van het onderdeel wordt de uiteindelijke winnaar over één of twee manches bepaald.

Slalom: Het onderdeel slalom wordt over het algemeen geskied op een piste met een hoogteverschil tussen de 150 en 200 meter. Het traject wordt gekenmerkt door korte opeenvolgende poortjes (met twee palen) afgewisseld in de kleuren rood en blauw. De snelste totaaltijd van twee manches bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Het parasnowboarden - ook wel aangepast snowboarden genoemd - is de benaming voor snowboarden met een lichamelijke beperking en bestaat uit een aantal disciplines, waarbinnen atleten strijden in verschillende categorieën op basis van hun functionele mogelijkheden.

Noordse sporten

In Nederland verstaan we onder de Noordse Sporten in de basis de sneeuwsporten Langlaufen, Noordse combinatie & Biatlon.

Langlaufen

Bij langlaufen gaat het erom wie als eerste over de meet komt of wie de snelste tijd heeft gelopen. Er zijn wedstrijden in de klassiek techniek en in de vrije stijl. Bij de laatste wedstrijden mag er worden geschaatst bij de klassieke wedstrijden blijven de ski’s in de looprichting. Langlaufwedstijden zijn er van 1,5km tot 100km.

Biatlon

De combinatie van langlaufen en schieten maakt deze sport zo uitdagend. Vermoeid van de inspanning van het langlaufen moet je nauwkeurig richten op de schijven. Er zijn staande en liggende schietbeurten. Het doel is vijf klapschijven, elke misser betekent een strafronde of tijdstraf.

Schansspringen

Schansspringen is een (wedstrijd)sport waarbij op ski's van een helling (de 'schans') gesprongen wordt. Het doel hierbij is om zowel zo ver mogelijk als zo mooi mogelijk te springen.

Jouw contactpersoon

Mark Vermeulen
Medewerker Sport

Algemene gegevens

Gerelateerde sporten

Zitskiën
Zitskiën

VI snowboarden
VI snowboarden

Schansspringen
Schansspringen

VI skien
VI skien

Biatlon
Biatlon

Parasnowboarden
Parasnowboarden

Snowboarden
Snowboarden

Skiën
Skiën

Langlaufen
Langlaufen

Resultaat

Zoek naar sportclubs

Vind een bijbehorende sportclub in de buurt van jouw school. Veel sportclubs vinden het leuk om hun sport te promoten bij jouw in de klas of op de club zelf!