Over het programma

GOALCHA 

Speel GOALCHA overal!
GOALCHA is een vorm van handbal waarbij de focus ligt op minder regels en meer plezier!

Om GOALCHA te kunnen spelen ben je niet afhankelijk van sporthallen, sportvelden en hun lijnen of speciale oppervlakten. GOALCHA kun je binnen en buiten spelen, bijvoorbeeld op schoolpleinen, straat, in parken, op speelpleinen, het strand, eigenlijk overal. Alles wat je nodig hebt is een GOALCHA bal. Iedereen kan meedoen, onafhankelijk van leeftijd, geslacht, motorische en technische vaardigheden. Er zijn geen voorwaarden betreft persoonlijke mogelijkheden, ervaring met handbal, lengte of kracht. Scheidsrechters en coaches om de wedstrijd te begeleiden zijn niet aanwezig. Iedereen kan meedoen met GOALCHA. Communicatie, gelijkheid, respect en fair play zijn de kernwaarden van het spel. Gebruik de GOALCHA bal in een makkelijke en ongecompliceerde omgeving, de deelnemers kunnen al spelend hun zelfvertrouwen vergroten en balgevoel ontwikkelen. GOALCHA is onderverdeeld in twee categorieën, het spel GOALCHA Streethandbal en de GOALCHA activities.

 

GOALCHA activities
De GOALCHA activities bestaan meestal uit oefeningen, jongleren en verschillende uitdagingen met de GOALCHA bal. Hoe kan ik, en hoe kunnen we, actief aan de slag met de omgeving waar geen goed of fout is. Het doel is om zoveel mogelijk balcontacten te maken en daarbij het zelfvertrouwen te vergroten evenals het balgevoel. Daarnaast zal de oog-hand-coördinatie en de individuele vaardigheden van elke speler verbeteren door de activiteit. 
De GOALCHA leskaarten map bevat leskaarten waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen op verschillende niveaus.

 

GOALCHA Street Handball
GOALCHA Street Handball heeft alle moeilijke elementen uit het gewone handbal verwijderd en tegelijkertijd inspiratie opgedaan bij andere straat sporten zoals Streetbasketball. Hier zijn de eenvoudige regels van het spel.

 

Links

Maak kennis met GOALCHA
bezoek
Bestel hier je GOALCHA materiaal
bezoek
Officiële website van het NHV
bezoek
Handball Battles voor jongens!
bezoek
Online handbal kijken!
bezoek

Over deze bond

Het Nederlands Handbal Verbond bestaat uit ca. 375 verenigingen en heeft 52.000 leden. Het bondsbureau is gevestigd in Oosterbeek en bestaat uit een team van circa 30 medewerkers en een aantal vrijwilligers.

 

Over deze sport

Handbal, een teamsport voor iedereen!
Handbal is een zeer veelzijdig en makkelijk te leren sport. En omdat er zo’n 375 verenigingen zijn in Nederland, is er altijd wel eentje in de buurt. Handbal wordt zowel buiten (in de lente en nazomer) als in de zaal gespeeld, dus het hele jaar door. Daarnaast is er in de zomer voor de jeugd ook Beach Handball, waar het allemaal draait om zand, zon, trucjes en snel spel.

Jeugdhandbal
Vanaf 7 jaar beginnen kinderen wedstrijdjes te spelen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar spelen handbal op een andere manier dan het volwassen handbal. De regels zijn per categorie aangepast om het spel beter te laten aansluiten bij de belevingswereld en bewegingsdrang van de kinderen. Plezier en veelzijdig bewegen staan hierbij centraal!

Spreekbeurtpakket

Spreekbeurtpakket

Vraag hem aan!

Wist je dat...

je op www.handbal.nl een gratis spreekbeurtpakket kan aanvragen!

Gerelateerde sporten

Zaalhandbal
Zaalhandbal

Rolstoelhandbal
Rolstoelhandbal

Beach Handball
Beach Handball

Veldhandbal
Veldhandbal

Handbal
Handbal

G-Handbal
G-Handbal

Resultaat

Zoek naar sportclubs

Vind een bijbehorende sportclub in de buurt van jouw school. Veel sportclubs vinden het leuk om hun sport te promoten bij jouw in de klas of op de club zelf!