Over het programma

Lekker plezier maken, samen met vriendjes of vriendinnetjes, en tegelijk kennismaken met golf. Dat is het jeugdprogramma GOLF RAAK!
Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis lid worden van RAAK! en kunnen direct meedoen met verschillende golfevenementen in Nederland.

Tijdens de RAAK! evenementen maken kinderen heel laagdrempelig kennis met golf in het RAAK!-Funpark. Het RAAK!-Funpark zit vol met golfactiviteiten als een stormbaan, knotsgolf en dartsgolf en er wordt gewerkt met kind-vriendelijke golfclubs en -ballen.
Het RAAK!-Funpark reist door het hele land en iedereen mag er aan meedoen, RAAK!-lid of niet. Uiteraard worden alle RAAK!-leden altijd uitgenodigd voor alle evenementen. Er zijn in Nederland heel veel golfbanen die speciale acties hebben voor RAAK!-leden, bekijk daarvoor even de website van GOLF RAAK!
Scholen kunnen het RAAK!-Funpark aanvragen en dan kijken wij samen met een golfbaan in de buurt of en wanneer dit mogelijk is. Ook hebben we speciale golfmaterialen voor in de gymzaal die je kunt lenen.

Links

www.golfraak.nl
bezoek

Over deze bond

Bij golf denken veel mensen aan oude mensen en een saai spelletje. De NGF denkt hier echter totaal anders over en is daarom volop in beweging om golf o.a. voor kinderen aantrekkelijker te maken. Samen met de golfclubs en golfbanen worden er programma's ontwikkeld om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met golf. De jaarlijkse Open Golfdagen en Golfstart zijn daar mooie voorbeeld van.

Over deze sport

Dagelijks zorgen professionals, medewerkers en vrijwilligers ervoor dat golf voor jong en oud uitdagend is. Golfclubs bieden bijvoorbeeld aantrekkelijke jeugdprogramma’s die meer en meer uitgaan van golf als teamsport. Op een speelse manier leert de jonge jeugd de basisbeginselen. Golf is een sport die tot op zeer hoge leeftijd beoefend kan worden. Vele tienduizenden mensen van 55 jaar en ouder blijven dagelijks in beweging door oefenballen te slaan of een rondje te spelen. Er zijn in Nederland zelfs tientallen golfers die ouder zijn dan 90 jaar en die nog dagelijks een ronde golfen. Met fysieke beperkingen is golfen ook mogelijk; een aantal golfprofessionals heeft zich gespecialiseerd in het geven van les aan deze doelgroep. Golf is een leuke sport die nóg leuker wordt als je het met de hele familie kunt spelen. Golfen met je man of vrouw, kinderen of kleinkinderen, broer of zus. Golf is ideaal te beoefenen met spelers van verschillende niveaus en verschillende leeftijden. Met elkaar zorgen wij ervoor dat iedereen, iedere dag, kan golfen. Golf. Samen vrijuit spelen!

Jouw contactpersoon

Eefje Kievits
Medewerker marketing & communicatie

Algemene gegevens

Joost Luiten

Joost Luiten

Topgolfer

Wist je dat...

Joost Luiten in 2006 wereldkampioen wordt met het Nederlands amateur-team in Zuid Afrika, een nieuwe topgolfer is opgestaan!

Gerelateerde sporten

Golf
Golf

Para golf
Para golf

Resultaat

Zoek naar sportclubs

Vind een bijbehorende sportclub in de buurt van jouw school. Veel sportclubs vinden het leuk om hun sport te promoten bij jouw in de klas of op de club zelf!