Over het programma

SmartPool is pool voor de jeugd, met een combinatie van wiskunde. SmartPool brengt pool richting de scholieren, met als motto:
poolen maakt je slimmer!

De mobiele SmartPool tafels zijn nu al in gebruik op zo'n 40 scholen. En binnenkort komt hier nog een leuk, competitief vervolg aan: de SmartPool Scholencompetitie! Hierbij zullen de beste SmartPoolende jongens en meisjes van deelnemende scholen het opnemen tegen SmartPoolende jongens en meisjes van andere scholen uit de regio, uiteindelijk leidend tot een landelijke finale waar de winnaars van deze regiowedstrijden tegen elkaar strijden in een groots evenement.

https://www.poolbiljarten.nl/nieuws/hulp-bij-smartpool-scholencompetitie-nodig
https://www.knbb.nl/nieuws/pilot-smartpool-scholencompetitie

Links

KNBB SmartPool
bezoek

Over deze bond

De KNBB organiseert honderden verschillende team- en individuele competities en nationale kampioenschappen voor alle niveaus en binnen alle spelsoorten: carambole, driebanden, pool en snooker. Dit doet zij binnen districten met de inzet van vele duizenden vrijwilligers!

De KNBB faciliteert en beheert diverse websites waar alle leden en biljartliefhebbers nieuws, ontwikkelingen, competities en biljartbeelden aantreffen. Dit zijn onder andere de websites: www.knbb.nl, www.5-ball.nl, http://competitie.knbb.nl, http://www.historischuitslagenarchief.nl/ , www.biljart.tv, www.biljartlocaties.nl.

De KNBB faciliteert en ontwikkelt voor de leden van de secties pool, snooker, driebanden en de vereniging carambole en haar onderdelen de wedstrijdsoftware voor de landelijke team- en individuele competities.

De KNBB ondersteunt als enige biljartorganisatie de ontwikkeling en integratie van de G-sport. KNBB ondersteunt de organisatie van de NK’s voor VG-teams en PK voor verstandelijk gehandicapten. Tevens wordt het NK Rolstoelbiljarten ondersteund. Daarnaast ontwikkelt de KNBB nieuw beleid en faciliteert zij een werkgroep. Van zeer groot maatschappelijk belang waar alle leden aan bijdragen!

De KNBB heeft in diverse spelsoorten talentontwikkelingsprogramma's en faciliteert het technisch kader hiervoor. Dit met als doel om ook in de toekomst topspelers te kunnen leveren die een promotionele bijdrage doen voor de breedtesport. En organiseert vele Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd en zendt zelfs spelertjes uit naar EK’s.

De KNBB zendt en begeleidt de topsporters vanuit de verschillende disciplines naar EK's, WK's en kwalificatietoernooien.

De KNBB vertegenwoordigt de belangen van alle biljarters binnen de belangrijke instanties en organen zoals NOC*NSF, VWS, EPBF, CEB, EBSA. Denk bijvoorbeeld aan de spelregels die je gebruikt als je een potje pool speelt. Die ontstaan hierdoor.
 
De KNBB promoot de biljartsport op allerlei manieren door bijvoorbeeld het versturen van persberichten, onderhouden van perscontacten, onderhandelen over NOS-uitzendingen etc. Daarnaast organiseert de KNBB elk jaar diverse internationale en aansprekende evenementen. Tevens ontwikkelt de KNBB diverse promotiematerialen zoals spreekbeurtpakketten, open dag/jeugd pakketten, 5 ball pakket. Ook dit jaar heeft er weer meer promotie plaatsgevonden zoals uitzendingen op RTL, NOS, Jeugdjournaal en vele promovideo’s op social media. Al deze promotie zorgt dat er meer mensen gaan poolen en dat de zalen meer klanten krijgen, kortom van groot belang voor de ontwikkeling van een sport. Zo is er op 24, 24 en 26 oktober volop live driebanden te zien op Ziggo Sport!
En, tenslotte is de KNBB actief in allerlei maatschappelijk relevante projecten als SmartPool (doel: wiskunde voor jonge scholieren leuker en begrijpelijker maken door poolbiljart), Kantinebaas, Competitieveiling, en het tegengaan van eenzaamheid bij ouderen d.m.v. biljarten.
De KNBB biedt alle leden maximale bereikbaarheid voor vragen en ondersteuning via een professioneel bondsbureau dat vijf dagen per week voor hen beschikbaar is.

Over deze sport

-

Jouw contactpersoon

Rolf Slotboom
Communicatie

Algemene gegevens

Gerelateerde sporten

Carambole
Carambole

Snooker
Snooker

Driebanden
Driebanden

Biljarten
Biljarten

Pool
Pool

Resultaat

Zoek naar sportclubs

Vind een bijbehorende sportclub in de buurt van jouw school. Veel sportclubs vinden het leuk om hun sport te promoten bij jouw in de klas of op de club zelf!