Over het programma

Schoolkorfbal is de nummer één schoolsport waar jongens en meisjes in één team samen kunnen sporten. Al vanaf groep 1 kan een kind het plezier van korfbal ervaren door samen te leren spelen en hierin te groeien. Met schoolkorfbal worden de kleinsten al gestimuleerd om te sporten, maken kinderen kennis met korfbal en kunnen enthousiastelingen eenvoudig doorstromen naar een korfbalvereniging in de buurt. 
Schoolkorfbal is gemakkelijk te implementeren binnen gymlessen of soortgelijke sportprogramma’s. Het is een dynamische sport en de korfballessen op school kunnen op verschillende manieren worden ingevuld. De laagdrempelige en dynamische korfbalvorm 4Korfbal is eenvoudig te begrijpen: vier spelers in één vak en altijd mogen aanvallen op de korf. Dit spel is daardoor voor (gym)docenten gemakkelijk in te zetten en over te brengen aan kinderen. 

Links

Schoolkorfbal
bezoek
Kangoeroes
bezoek
Korfbal
bezoek

Over deze bond

Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) telt ruim negentigduizend leden bij circa vijfhonderd aangesloten verenigingen. Hier worden maatschappelijke vaardigheden opgedaan en is sprake van een veilig sportklimaat. Korfbal wordt in 69 landen gespeeld. Ons nationale team (TeamNL Korfbal) vormt de absolute wereldtop en zijn afgelopen zomer voor de tiende keer Wereldkampioen geworden!  
  

Over deze sport

Korfbal is de enige gemengde teamsport ter wereld. Vier jongens en vier meiden werken samen om doelpunten te maken én te voorkomen dat de tegenstander tot een goal komt. Scoren doe je door de bal door de korf te gooien. Je mag niet lopen en dribbelen met de bal en dus is samenspelen erg belangrijk! Om onder andere deze redenen is korfbal de ideale sport om op school te doen. Doet jouw school al mee aan schoolkorfbal? Meer informatie hierover vind je op school-korfbal.nl.
 
Korfbal telt een veld- en een zaalcompetitie. Verenigingen hebben een Kangoeroe Klup en daarnaast zijn er korfbalvormen als 4Korfbal, schoolkorfbal, G-korfbal, studentenkorfbal, beachkorfbal, KombifFit, KorfbalPlus 35 en OldStars walking korfball.  Korfballen kun je een leven lang!

Jouw contactpersoon

Roelof Jan Vochteloo
Manager Communicatie, Persvoorlichter

Algemene gegevens

Jongens en meisjes

Jongens en meisjes

Wist je dat...

korfbal met jongens en meisjes gespeeld wordt? Het is zelfs de enige gemengde teamsport ter wereld!

Gerelateerde sporten

G-Korfbal
G-Korfbal

G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking. Doe je mee aan G-korfbal, dan krijg je rustig de tijd om alle korfbalvaardigheden te leren. Dingen goed uitleggen, vaak oefenen en veel ...

Korfbal
Korfbal

Korfbal werd in 1902 bedacht door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen. Toen hij in Zweden op cursus was, ontdekte hij daar de sport Ringboll, waarbij je een bal door een ring aan een paal moet ...

Beach korfbal
Beach korfbal

De zon op je gezicht, het zand tussen je tenen en de focus op de bal en de korf. Beachkorfbal is een snelle, spectaculaire vorm van korfbal met korte wedstrijden. Dat maakt de sport leuk om naar te kijken, ...

Resultaat

Zoek naar sportclubs

Vind een bijbehorende sportclub in de buurt van jouw school. Veel sportclubs vinden het leuk om hun sport te promoten bij jouw in de klas of op de club zelf!