Welke grote sportevenementen kun jij bezoeken in 2021?

Helaas heeft corona in 2020 wereldwijd impact gehad, ook op de sportbeleving en de sportevenementen. Voor 2021 is er perspectief en staan er al verschillende mooie sportevenementen in Nederland op het programma. We lichten maar liefst 8 grote sportevenementen uit.

 

EK Allround & EK Sprint schaatsen 2021

Op 16 en 17 januari vinden de EK allroundschaatsen en de EK sprint plaats in Heerenveen. De schaatsers verblijven dan enkele weken in een Friese 'bubbel', met ook twee wereldbekerweekeindes van 22 tot en met 24 en 29 tot en met 31 januari. 

Voor meer informatie klik hier.

 

World Cup Schaatsen 2021 (1)

Van 22 tot en met 24 januari vindt de eerste wereldbekerwedstrijd langebaanschaatsen plaats in Heerenveen. De schaatsers verblijven dan enkele weken in een Friese 'bubbel', met ook het EK langebaan en sprint (16 en 17 januari) en nog een wereldbekerwedstrijd van 29 tot en met 31 januari.

Voor meer informatie klik hier.

 

World Cup Schaatsen 2021 (2)

Van 29 tot en met 31 januari vindt de tweede, tevens de laatste, wereldbekerwedstrijd langebaanschaatsen plaats in Heerenveen. De schaatsers verblijven dan enkele weken in een Friese 'bubbel', met ook het EK langebaan en sprint (16 en 17 januari) en de eerste wereldbekerwedstrijd van 22 tot en met 24 januari.

Voor meer informatie klik hier.

 

WK Afstanden schaatsen 2021

Van 11 tot en met 14 februari vindt in Heerenveen het WK afstanden plaats.

Voor meer informatie klik hier.

 

OKT waterpolo (m)

Het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de Nederlandse waterpoloërs in Rotterdam werd door de uitbraak van het coronavirus verschoven naar 14 tot en met 21 februari 2021. 

In Rotterdam strijden 12 landen om drie tickets voor de Olympische Spelen van Tokio, dat in de zomer van 2021 wordt gehouden. Nederland is in de groepsfase ingedeeld met Duitsland, Kroatië, Rusland, Argentinië en een nog nader te bepalen team uit Azië.

Voor meer informatie klik hier.

 

WK Shorttrack schaatsen

Van 5 tot en met 7 maart vindt de WK shorttrack plaats in Dordrecht.

Voor meer informatie klik hier.

 

EK kwalificatie handbal 

Op 28 april spelen de Nederlandse handbalmannen een EK-kwalificatieduel voor het EK van 2020, uit tegen Turkije. 

Het Nederlands mannenteam is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Hongarije en Slowakije ingedeeld in poule 5 bij Slovenië, Polen en Turkije. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. Aan het einde van de kwalificatie plaatsen de nummers één en twee en de vier beste nummers drie uit alle acht poules zich voor het EK 2022 (13 tot en met 30 januari 2022).

Op 2 mei spelen de Nederlandse handbalmannen een EK-kwalificatieduel voor het EK van 2020, tegen Polen. 

Voor meer informatie klik hier.

 

EK Voetbal 2020 in 2021

Oorspronkelijk stond het Europees Kampioenschap voetbal gepland voor het jaar 2020. Het is in verband met de corona pandemie uitgesteld naar 2021.

Vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA wordt het EK 2020 op een bijzondere manier gehouden, in twaalf verschillende landen. Nog nooit waren zoveel landen tegelijk gastheer. In Amsterdam worden drie groepswedstrijden (13, 17 en 21 juni) en een 1/8e finale gespeeld. Het Nederlands elftal speelt de drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Voor meer informatie klik hier.