Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Je kan wel zeggen dat 2019 een goed sportevenementen jaar is voor Nederland. We lichten maar liefst 5 grote sportevenementen uit:

WK (para) Handboogschieten

Van 3 - 16 juni vinden de Hyundai Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten plaats in ’s-Hertogenbosch. Omdat de Para Wereldkampioenschappen en de Wereldkampioenschappen voor valide schutters na elkaar plaatsvinden, is ’s-Hertogenbosch ruim twee weken lang het middelpunt van de wereld voor liefhebbers van de handboogsport.

Voor meer informatie klik hier.

 

WK 3x3 Basketball 

Van 18 t/m 23 juni vindt de FIBA World Cup 2019 plaats op het Museumplein in Amsterdam. Twintig mannen- en twintig vrouwenteams strijden op de bakermat van het Nederlandse basketball tegen elkaar om de wereldtitel 3x3 basketball. De WK 3x3 basketball vindt plaats tijdens de Urban Sports Week Amsterdam.

Voor meer informatie klik hier.

 

EK Hippisch

In de zomer van 2019, van 19 t/m 25 augustus, komen er maar liefst drie hippische Europese Kampioenschappen naar Rotterdam: Springen, Dressuur en Para-dressuur. Voor Rotterdam, met haar 70 edities CHIO, is dit het grootste hippische evenement ooit georganiseerd. Landelijk is dit het op een na grootste paardensportevenement dat Nederland ooit heeft gehost. De EK’s zijn het laatste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen 2020. 

Voor meer informatie klik hier.

 

EK Volleybal Heren

Van 12 t/m 29 september 2019 organiseert Nederland samen met Frankrijk, België en Slovenië het EK Volleybal voor mannen. Het is na 1985 en 1997 de derde keer dat Nederland dit elitetoernooi mag organiseren. De Nederlandse speelsteden zijn Rotterdam (Ahoy), Amsterdam (Sporthallen Zuid) en Apeldoorn (Omnisport). In Nederland wordt gespeeld t/m de kwartfinale. De halve finales vinden plaats in Slovenië en Frankrijk, de wedstrijd om het brons en de finale in Frankrijk.

Voor meer informatie klik hier

 

Motocross of Nations

De Motocross of Nations, waarin meer dan 40 deelnemende landen met een afvaardiging van hun beste motorcrossrijders strijden om de overwinning, wordt op 28 & 29 september 2019 in Nederland verreden. 

Voor meer informatie klik hier.

  • Datum: 15-04-2019

Lees ook