Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Hoe organiseer ik een sportevenement?

Wanneer we het hebben over kwalitatief goede evenementen komen twee belangrijke vragen boven drijven: hoe weten we wanneer een evenement succesvol is geweest en hoe kan er op succes gestuurd worden? Het antwoord op de beiden vragen is eigenlijk heel simpel: door eerst te denken en dan te doen.

Aan de basis van de Modelaanpak Evenementen staat de theorie van projectmatig werken, waarin een aantal vooraf gedefinieerde projectfasen in chronologische volgorde wordt doorlopen om uiteindelijk het gewenste eindresultaat te behalen.

Het is belangrijk te realiseren dat de Modelaanpak Evenementen een leidraad is en geen blauwdruk die één op één kan worden uitgevoerd. Het is een manier van denken die sportbonden en andere evenementenorganisatoren op weg kan helpen; vanaf het moment dat het idee ontstaat om een evenement te organiseren tot aan het moment dat het idee is afgelopen en de opgedane kennis moet worden vastgelegd.

Nieuwsgierig geworden? Check de Modelaanpak Evenementen hier