Hoe organiseer ik een sportevenement?

Wanneer we het hebben over kwalitatief goede evenementen komen twee belangrijke vragen boven drijven: hoe weten we wanneer een evenement succesvol is geweest en hoe kan er op succes gestuurd worden? Het antwoord op de beiden vragen is eigenlijk heel simpel: door eerst te denken en dan te doen.

Aan de basis van de Modelaanpak Evenementen staat de theorie van projectmatig werken, waarin een aantal vooraf gedefinieerde projectfasen in chronologische volgorde wordt doorlopen om uiteindelijk het gewenste eindresultaat te behalen.

Het is belangrijk te realiseren dat de Modelaanpak Evenementen een leidraad is en geen blauwdruk die één op één kan worden uitgevoerd. Het is een manier van denken die sportbonden en andere evenementenorganisatoren op weg kan helpen; vanaf het moment dat het idee ontstaat om een evenement te organiseren tot aan het moment dat het idee is afgelopen en de opgedane kennis moet worden vastgelegd.

Nieuwsgierig geworden? Check de Modelaanpak Evenementen hier