Menu
Inloggen

IJshockey is nou niet meteen iets waar je aan denkt als het zomer is, maar toch staat er over anderhalve week in Nederland een heus wereldkampioenschap in deze tak van sport op het programma. Tafelijshockey welteverstaan. Wat is dit precies en is tafelijshockey ook iets voor jou?

Een ‘zomers kampioenschap met een ijskoud randje’, zo omschrijft de organisatie het WK tafelijshockey dat op maandag 28 augustus van start gaat. Decor van dit kampioenschap is een strandhotel, het strand en de duinen in Camperduin.

IJskoud

Ook al schijnt de zon op je gezicht, als deelnemer aan tafelijshockey is het de bedoeling dat je onder alle omstandigheden ijskoud blijft. Het gaat er tijdens een wedstrijd namelijk fanatiek aan toe. Niet dat het nodig is om beschermende kleding te dragen of om schaatsen en een helm aan te schaffen, maar je moet wel goed gefocust en vingervlug zijn om er met de overwinning vandoor te gaan.

Geen echte pucks

Bij tafelijshockey gebruik je geen echte pucks, maar speel je met oude Duitse marken. De uitdaging is om deze marken met vingervlugge handigheidjes in het doel van je tegenstander te krijgen om zo te scoren. Een wedstrijd duurt twee keer tien minuten, met een korte pauze tussendoor. Daarna gaat de winnaar er met de pot vandoor.

Voor het eerst in Nederland

Over de hele wereld zijn er meer dan 10.000 spelers uit 25 verschillende landen die tafelijshockey beoefenen. Het is voor het eerst dat het WK in Nederland wordt gehouden. Hier komen onder andere deelnemers uit Nederland, Duitsland en Zwitserland naartoe.

Kom kijken

Ben je nieuwsgierig naar tafelijshockey of zelfs fan van een van de spelers? Dan ben je van 28 augustus tot en met 1 september van harte welkom bij het Logis Strandhotel-Camperduin, midden in de duinen en meteen aan het strand. Wie weet word je wel zó aangestoken door deze bijzondere sport, dat je volgend jaar zelf op het WK uitkomt.

Foto: Shutterstock

  • Redactie
Evenementen